O româncă în semifinalele turneului de la Roma. Simona Halep a învins-o pe Alexandra Dulgheru, scor 6-1, 6-0

Data publicării:
simona halep - 7097031-afp-mediafax-foto-mohd-fyrol

FOTO: Mediafax Foto

Actualizare 14.10. Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma. În sferturi Simona a învins-o în două seturi, scor 6-1, 6-0, pe Alexandra Dulgheru.


Simona Halep a declarat, de altfel, joi, despre meciul cu Alexandra Dulgheru, că nu contează cine va câştiga, deoarece o româncă va fi în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

„E o luptătoare foarte mare, a făcut un rezultat destul de bun până acum şi nu are nimic de pierdut. Nu contează cine va câştiga, o româncă va fi în semifinale, aşa că pentru România e bine. Eu am şansa mea mâine şi, cu siguranţă, voi lupta ca să câştig. Sper să fie un meci frumos şi să vină cât mai multă lume. Pe teren suntem mereu adversare, dar nu o consider un adversar şi în viaţa de zi cu zi. Aşa că-i doresc succes şi să fie sănătoasă", a spus Halep, citată de Mediafax.

Românca de 23 de ani a învins-o, în optimi de finală, pe Venus Williams (SUA), locul 16 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, în timp ce Dulgheru a depăşit-o pe rusoiaca Ekaterina Makarova, locul 8 WTA, cu scorul de 6-4, 6-3.

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Roma

Meciul dintre Simona Halep și Alexandra Dulgheru va începe la ora 13.00.

Într-o altă partidă de calificare în semifinale,  Maria Şarapova (Rusia, locul 3 WTA) o întâlnește pe Victoria Azarenka (Belarus, locul 29 WTA). Meciul se va desfășura după ora 20.30.

Azarenka, locul 29 WTA, s-a calificat în sferturi după ce a învins-o, joi seară, pe Irina Begu, locul 31 WTA,cu scorul de 6-4, 5-7, 6-1. Azarenka, fost lider mondial în 2012, s-a impus după un meci greu, care a durat două ore şi 17 minute. Jucătoarea din Belarus este pregătită de belgianul Wim Fissette, cel care anul trecut a colaborat cu Simona Halep.

Pentru performanţa reuşită la Roma, Irina-Camelia Begu va primi 105 puncte WTA şi un cec în valoare de 22.800 de euro.

Celelalte partide din sferturi:

Carla Suarez Navarro (Spania, locul 10 WTA) - Petra Kvitova (Cehia, locul 4 WTA), nu înainte de ora 15.00

Christina McHale (SUA, locul 65 WTA) - Daria Gavrilova (Rusia, locul 78 WTA), în jurul orei 17.00.

Serena Williams s-a retras de la Roma. Cum arată drumul spre finala turneului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri