Premieră istorică pentru voleiul feminin românesc! CSM București a câştigat Cupa Challenge

Data publicării:
volei csm drapel

Voleibalistele pregătite de italianul Francois Salvagni făcuseră deja primul pas spre trofeul Challenge Cup, după 3-1 în tur, la Bucureşti, cu Trabzon. Româncele aveau nevoie, aşadar, pentru a câştiga competiţia, de două seturi în Turcia, iar acestea au fost obţinute cu uşurinţă din start: dacă prima manşă s-a încheiat după prelungiri, scor 25-23, în setul secund româncele au făcut spectacol: 25-13.

Turcoaicele au revenit în setul trei, pe care şi l-au adjudecat la 20, însă fetele noastre au dat dovadă de tărie de caracter: deşi miza partidei nu mai exista, trofeul fiind deja câştigat, au revenit în manşa a patra şi s-au impus cu 25-20.

În acest sezon, o altă echipă românească, CSM Târgovişte, a plecat învinsă cu 3-1 de la Trabzon, în optimile Challenge Cup. Echipa din Turcia a ajuns în competiţie după ce a câştigat ediţia din 2015 a Cupei Balcanice.

Succesul formaţiei din Capitală este primul din istoria voleiului feminin românesc.

În semifinalele competiţiei, CSM a eliminat deţinătoarea trofeului, formaţia turcă  Bursa BBSK, iar Trabzon a trecut de rusoaicele de la Zarechie Odintsovo.

Înfiinţată în urmă cu nouă ani, CSM Bucureşti a disputat prima finală europeană din istoria sa, dar şi a voleiului feminin românesc, ultima medalie datând din 1974, când Dinamo Bucureşti a obţinut medalia de bronz în Cupa Cupelor.

Challenge Cup este a treia competiţie valorică a continentului, după Liga Campionilor şi CEV Cup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri