Presa australiană: Simona Halep a avut dificultăţi, dar forţa sa şi consistenţa au fost decisive

Data publicării:
f 31AUG13 9618 halep pete

"Halep a fost prea bună pentru Mattek-Sands", a notat site-ul sportal.com.au, care menţionează însă că românca a avut dificultăţi spre finalul meciului cu Bethanie Mattek-Sands, scrie Mediafax. "Forţa şi consistenţa lui Halep au fost decisive - în ciuda faptului că românca a avut probleme în a decide meciul în setul 2, în care a condus cu 5-2", adaugă sursa citată.

"Halep a avut dificultăţi în a se impune în meciul cu Mattek-Sands", a scris şi AFP. "Românca a condus cu 5-1 în setul secund înainte de a se cufunda într-o gaură neagră, în care adversara ei a depus eforturi pentru a reveni la 5-5. În cele din urmă, Halep şi-a reluat bunele momente pentru a închide partida", a adăugat sursa citată.

Mattek-Sands a ţinut-o aproape pe Halep în primul set şi, după ce a fost condusă cu 5-1 în al doilea, a câştigat patru game-uri la rând pentru a egala la 5. Dar ocupanta locului 3 mondial s-a regrupat la timp, a făcut un nou break pentru 6-5 apoi a servit cu calm pentru meci, trimiţând o ultimă lovitură de dreapta în diagonală pentru 6-4, 7-5", a notat wtatennis.com.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 7-5, pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, calificându-se în optimile de finală ale Australian Open, fază în care România mai este reprezentată de Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA.

Evoluţia Simonei Halep a avut o scădere în setul secund, după ce a condus cu 5-1. Adversara ei a egalat la 5, după singurele două break-uri pe care le-a reuşit în acest meci, dar, în cele din urmă, Halep s-a impus după o partidă care a durat o oră şi 32 de minute.

Halep va juca în faza următoare cu sportiva belgiană Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, care a trecut, tot vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, de italianca Sara Errani, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 14.

La ediţia precedentă a competiţiei găzduite de Melbourne Park, Simona Halep a atins faza sferturilor de finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri