Presa franceză: „ISIS vrea să atace la Euro”. Prima vizată: arena pe care joacă România în deschidere

Data publicării:
stadion franta oameni atentate

Potrivit lui Abrini, „omul cu pălărie” din înregistrările din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, următoarea țintă a teroriștilor ISIS este Franța, în timpul Euro 2016. Liberation publică și declarația unui șef din poliția franceză care dezvăluie planurile ISIS.

„Nu este o surpriză că teroriștii plănuiesc atentate în timpul Europenelor. Forțele de securitate se pregătesc intens, imaginând scenarii de atac și felul în care pot fi evitate. Dacă Abrini are dreptate, asta nu face decât să confirme că Belgia este doar o bază de operațiuni care trebuie ținută sub supraveghere chiar și mai intens ca până acum. Rețelele jihadiste și celulele teroriste se antrenează acolo de peste zece ani”, ar fi spus sursa citată de Liberation.

Printre țintele teroriștilor, conform dezvăluirilor lui Abrini, este și arena Saint-Denis, chiar cea pe care Franța și România vor juca meciul de deschidere de la Europene, pe 10 iunie.

În luna noiembrie a anului trecut, arena Saint-Denis a fost ținta unor atacuri teroriste la meciul amical Franța-Germania, la care au avut loc mai multe explozii coordonate. Președintele Francois Hollande, prezent în tribune la acea partidă, a fost evacuat și ulterior a fost declarată starea de urgență în Franța. Potrivit anchetatorilor, Hollande ar fi fost ținta atentatorilor atunci.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri