Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, amendat și suspendat pentru insulte la adresa surorilor Williams

Data publicării:
Shamil Tarpischev Samil Tarpisev - Guliver GettyImages

Foto: Guliver/GettyImages

„Maria Şarapova juca împotriva unuia dintre fraţii Williams”, aceasta este declarația făcută de Şamil Tarpişev, președintele Federației Ruse de Tenis, la un post de televiziune din țara sa.

WTA l-a amendat astfel cu 25.000 de dolari pe Şamil Tarpişev și l-a suspendat un an din circuit. Amenda este cea mai mare prevăzută în regulamente. În plus, organizația l-ar vrea plecat și de la conducerea turneului Kremlin Cup de la Moscova.

„Declaraţiile lui Şamil Tarpişev la televiziunea rusă referitoare la două dintre cele mai mari sportive din istoria tenisului feminin sunt insultătoare, degradante şi nu-şi au locul în sportul nostru”, a declarat preşedintele WTA, Stacey Allaster, potrivit wtatennis.com.

Şamil Tarpişev a trimis o scrisoare în care recunoaște faptele, dar în care a menționat că asta nu înseamnă că trebuie să-şi ceară scuze surorilor Williams.

Serena Williams, 33 de ani şi numărul 1 mondial, are 18 titluri de Grand Slam în palmares, iar Venus Williams, 34 de ani, a câştigat şapte turnee de Grand Slam. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri