Președintele lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare

Data publicării:
230739 230739 hoeness

Procesul lui Hoeness a început cu un autodenunţ al conducătorului grupării bavareze, care a dezvăluit că a deţinut un cont într-o bancă elveţiană, prin intermediul căruia a realizat tranzacţii de devize şi speculaţii bursiere, ale căror câştiguri nu le-a declarat fiscului german, scrie digisport.ro.

În Germania, autodenunţul reprezintă o procedură juridică prin care cei care au comis fraude fiscale pot scăpa de urmărirea penală, în schimbul unei amenzi şi a achitării totale a datoriei, plus dobânda aferentă.

În cazul lui Hoeness, însă, Fiscul şi procurorii au considerat că denunţul a fost incomplet şi, din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă care a dus la deschiderea procesului fiscal la tribunalul Munchen. „Un autodenunţ trebuie să conţină cel puţin datele unei declaraţii de impozit, iar aici nu este cazul” a spus procurorul.

La începutul procesului, Procuratura a pornit de la o datorie fiscală de 3.500.000 de dolari, care între timp a devenit mult mai mare, ca urmare a unei declaraţii a lui Hoeness şi a estimărilor realizate de către fisc, în baza documentelor oferite de avocaţii preşedintelui lui Bayern. Avocaţii lui Hoeness susţin, însă, că totul a fost deja menţionat în autodenunţul iniţial, însă au putut fi estimate cu mai multă precizie ulterior.

Sentinţa tribunalului din Munchen în acest caz va putea fi atacată de cele două părţi prin recurs la o instanţă superioară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri