Radu Paraschivescu: Blatter a anunțat că se retrage, dar va avea grijă să-și susțină calul favorit

Data publicării:
blatter fifa GETTY

Nu există decât explicații secundare. Sepp Blatter e în contradicție cu el însuși, dar nu de azi, de ieri, ci de mai multă vreme, când s-a declarat disponibil pentru al șaselea mandat, deși anunțase inițial că se oprește după al patrulea. Era pe punctul să-l bifeze pe cel de-al cincilea și s-a declarat disponibil pentru al șaselea, citez: ''o misiune nu se încheie niciodată''. În traducere liberă: Nu pot risca desecretizarea dosarelor de corupție. Același om vine acum și spune că va lupta pentru limitarea numărului de mandate. Ce credibilitate poate avea un om care semnalizează stânga și face dreapta? Blatter este în faţa închisorii, din punctul meu de vedere. Pe site-ul BBC se anunță deja că e luat la întrebări de autoritățile americane”, a spus Radu Paraschivescu, la Digi24.

Scriitorul consideră că „de data asta, Blatter va reuși să elibereze FIFA de sub iubirea lui sufocantă”.

A fost patronul unei piramide mafiote cum n-a visat nimeni. A autorizat o mulțime de malversațiuni. Nu este atât diferit de Michel Platini, care i-a cerut demisia. Să nu uităm, Michel Platini este cel care a mijlocit, în noiembrie 2010, o întâlnire la Palatul Élysée, între fostul președinte Nicholas Sarkozy și premierul Qatarului. Culmea coincidenței, după jumătate de an, Paris Saint Germain a fost preluată de un miliardar din Qatar, care a făcut investiții masive în cea mai bună echipă a Franței la ora actuală”, a adăugat Radu Paraschivescu.

Despre faptul că, potrivit presei americane, ancheta procurilor a ajuns la Sepp Blatter, Radu Paraschivescu a spus că jubilează pentru că astfel poate se va afla ce conține raportul lui Michael Garcia, inspectorul de etică delegat pentru întocmirea unui raport privind corupția din FIFA.

Un raport pe care Sepp Blatter l-a înmormântat. Vom afla care a fost circuitul banilor și cum s-au acordat drepturile de organizarea pentru Cupa Mondială din 2018 și 2020. Omul care era bănuit că ar fi transportat 10 milioane de dolari drept mită este Jérôme Valcke”, a menționat el.

E momentul să se cureţe, să se chiureteze toate infecțiile din organismul FIFA. E o treabă extrem de ambițioasă, greu de făcut. Va fi greu, pentru că Blatter a anunțat că se retrage din ipostaza păpuşii, în cea a păpuşarului. Nu va mai candida, dar îi va urmări pe candidați și va avea grijă să-și susțină calul favorit. Depinde cine e calul favorit. Dacă va fi Michel Platini, lucrurile s-ar putea complica”, a mai spus Radu Paraschivescu.

Citiți și Șeful FIFA și-a anunţat demisia. The New York Times: Sepp Blatter e vizat de anchetă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri