Răzvan Burleanu, dezamăgit de rezultatul alegerilor FIFA

Data publicării:
razvan burleanu fb2

Răzvan Burleanu s-a întors trist de la Congresul FIFA. Preşedintele FRF l-a votat pe prinţul Ali Bin Al-Hussein, care a pierdut însă alegerile în faţa lui Sepp Blatter.

„La Zurich am văzut că interesul personal a primat în fața interesului general al fotbalului și lucrul acesta produce dezamăgire în ce mă privește, dar și o dezamăgire la nivel european”, a spus el.

Sepp Blatter a câştigat un nou mandat în plin scandal de corupţie. Şapte oficiali ai FIFA au fost reţinuţi de poliţia elveţiană, la solicitarea FBI.

Aceste acuzații de corupție cu câteva zile înainte de alegeri atârnă foarte greu în ceea ce privește încrederea. Fără încredere nu prea poți să mai vorbești despre fotbal”, spune șeful FRF.

17 ani au trecut de când Sepp Blatter se află la conducerea forului mondial.

Sepp Blatter îşi susţine nevinovăţia

Într-o conferință de presă, acesta a susţinut astăzi că împotriva lui şi a instituţiei pe care o conduce se duce o adevărată campanie de ură și că a fost şocat de comentariile procurorului general al Statelor Unite, imediat după anunţul inculpării celor 14 actuali şi foşti oficiali ai Forului fotbalistic.

Au fost 133 de federaţii naţionale care mi-au acordat încrederea lor, nu doar pentru a dezvolta fotbalul, dar în mod egal şi pentru a soluţiona problemele cărora trebuie să le facem faţă în prezent”, a spus Sepp Blatter.

Prima sa conferinţă de presă după câştigarea celui de-al 5-lea mandat în fruntea FIFA a fost boicotată de reprezentanţi ai asociaţiilor de fotbal din America, dar şi din Europa. Nici jurnaliştii nu s-au purtat deloc cu mănuşi.

Reporter: Aveţi oficiali care se află la un pas de închisoare şi totul s-a întâmplat sub supravegherea dumneavoastră. Acceptaţi faptul că în multe organizaţii persoana care conduce ar trebui să plece şi de ce nu a fost timpul ca dumneavoastră să plecaţi pentru binele fotbalului?

Sepp Blatter: Este foarte simplu. Aţi văzut rezultatele congresului. Congresul a decis că eu sunt încă persoana care să analizeze şi să rezolve aceste probleme.

Iar întrebările jurnaliştilor au devenit şi mai dure.

Reporter: Unii spun că dumneavoastră sunteţi şeful organizaţiei şi ar trebui să ştiţi dacă o plată de 10 milioane de dolari se face prin FIFA. Este asta incompetenţă sau neglijenţă intenţionată?

Sepp Blatter: Nici una, nici alta. Este o problemă în care nu mă bag, aşa cum am spus. Nu merg mai departe, este o investigaţie. Tot ce pot spune este că nu am 10 milioane de dolari.

Sepp Blatter a rămas preşedintele FIFA după ce contracandidatul său, prinţul Ali bin al Hussein, s-a retras din cursă. Noul mandat vine pe fondul celui mai grav scandal de corupţie din cadrul federaţiei internaţionale de fotbal. 14 actuali şi foşti oficiali au fost inculpaţi în Statele Unite. Împotriva lor au fost formulate 47 de capete de acuzare, printre care spălare de bani, înşelăciune şi fraudă şi fapte de corupţie în legătură cu atribuirea organizării unor ediţii ale Cupei Mondiale de fotbal şi cedarea drepturilor TV şi de publicitate. Prejudiciul depăşeşte 150 de milioane de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri