Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF

Data publicării:
razvan burleanu 2

 

ACTUALIZARE 18.20. Conducătorul Federației de Minifotbal a câștigat clar turul al doilea al alegerilor, cu o diferență zdrobitoare, de peste 50 de voturi față de Vasile Avram (din 175 exprimate). R. Burleanu îi succede în funcție lui Mircea Sandu, care a ocupat postul de președinte al FRF din 1990.

„Cu 113 voturi, domnul Burleanu a devenit președintele Federației Române de Fotbal”, a anunțat Gino Iorgulescu, în fața Adunării Generale, potrivit digisport.ro.

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

În prezent se ocupă, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate

ACTUALIZARE 17.22. Răzvan Burleanu va păstra în cadrul echipei sale și o parte dintre contracandidații de astăzi. Gheorghe Chivorchian ar urma să ocupe funcţia de secretar general, în timp ce Marcel Puşcaş va avea o funcţie în cadrul departamentului de relaţii internaţionale. 

ACTUALIZARE 17.05. A început procesul de votare pentru turul II de scrutin, în care au ajuns Răzvan Burleanu şi Vasile Avram, potrivit digisport.ro. 

___________________________________________________________

Răzvan Burleanu a obţinut 72 de voturi, iar Vasile Avram 59 de voturi.

La vot au participat 173 de membri afiliaţi din 224.

La alegerile pentru şefia FRF a participat şi un reprezentant al Pro Democraţia.

Marcel Puşcaş, unul dintre cei cinci candidați rămași, le-a cerut susţinătorilor săi să-l voteze pe Răzvan Burleanu. „Vă rog, domnule secretar, să luaţi act de retragerea mea, iar cei care au încredere în mine să ofere voturile lui Răzvan Burleanu”, a declarat Puşcaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri