Record absolut pentru drepturile de televizare din Anglia

Data publicării:
premier-league-com-drepturi-de-difuzare

Licitaţia pentru drepturile TV ale meciurilor din Anglia a bătut toate recordurile. 5,13 miliarde de lire sterline este suma pe care o vor plăti Sky Sports şi BT Sports ca să difuzeze următoarele trei sezoane din Premier League.

Faţă de licitaţia precedentă, diferenţa este uriaşă. Suma a crescut cu peste două miliarde de lire sterline. Campionatul Angliei a avut o evoluţie financiară ascendentă în ultimele două decenii. În 1992, drepturile TV pentru cinci sezoane s-au vândut cu doar 191 de milioane de lire sterline. În acest moment, un meci din Premier League va ajunge să coste peste 10 milioane de lire sterline.

Conform unei estimări făcute de Sporting Intelligence, ultima clasată va încasa 135 de milioane de euro, aproape cât Real sau Barca în Spania. Campioana îşi va rotunji bugetul cu 210 milioane de euro.

Ca să mai facem o comparaţie, drepturile TV pentru Serie A şi Ligue 1, două campionate care pot fi urmărite pe canalele Digi Sport, au fost vândute pentru sume mult mai mici. Următoarele trei sezoane din Italia au costat 2,4 miliarde de euro, în timp ce Canal + şi beIN Sports au plătit 726,5 milioane de euro pentru a transmite meciurile din Franţa până în 2020.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri