Record național la cea mai grea flotare

Data publicării:
adrian petre flotare record

Adrian Petre şi-a început drumul către noul record cu o flotare pe dosul palmelor în care l-a avut în spate pe fiul său.

Au urmat alte flotări, cu 50, 70 şi 77,8 kilograme în spate.

„Tot ceea ce voi face de aici încolo în faţa dumneavostră se numeşte record naţional”, a anunțat el la un moment dat.

Jandarmul clujean, practicant de judo şi deţinător al centurii negre, a reuşit să facă o flotare în care a a purtat în spate 83,3 kilograme.

Recordul a fost stabilit în cadrul evenimentului „Poţi fi şi tu campion", organizat chiar de Adrian Petre.

Strategia este simplă, las corpul să se exprime. Eu nu ştiu în momentul de push-up cum mă simt. Corpul meu rezistă la asemenea greutăţi. Este o abilitate”, mărturisește Adrian Petre.

Pe viitor, sportivul român îşi propune să doboare un record mondial care aparţine, în acest moment, unui german.

„Un sportiv care a depăşit un record mondial, într-un minut, cu 18 kilograme pe spate a făcut 55 de repetări”, a explicat jandarmul.

Propria performanţă nu este singura ţintă a jandarmului. El vrea să-i inspire pe copii să practice sportul.

„Este foarte important că încurajează sportul de la vârste fragede. Copiii este important să facă sport cât de micuţi. Este important să facă sport mai ales în secolul nostru în care copiii sunt doar cu tablete şi telefoane”, spune unul dintre cei care au asistat la demonstrația de forță a lui Adrian.

Adrian Petre a doborât primul său record naţional în februarie 2013, când a făcut 1.419 flotări în 49 de minute. Anterioara performanţă era de 1.301 repetări. În martie 2014 a doborât şi recordul mondial la flotări pe dosul palmelor, cu 631 de repetări în 15 minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri