Reghecampf: Prioritatea este titlul, cu Dinamo în Cupă important e să nu pierdem

Data publicării:
laurentiu reghekampf

 

El a menționat că în partida de joi vor evolua jucători care nu prea au avut ocazia să joace în primele meciuri oficiale din acest an.

„Trebuie să ne concentrăm, un meci de Cupă pe care trebuie să-l pregătim foarte bine, pentru că se joacă tur-retur. Cred că cel mai important lucru este să nu primim gol, să încercăm să nu pierdem. Ambele meciuri cu Dinamo sunt importante (n.r. - cel din Cupa României de joi și cel din prima etapă a play-off-ului Ligii I de duminică), numai că noi avem priorități. Și am spus acest lucru de la început. Ne dorim să câștigăm campionatul, să putem juca în grupele Ligii Campionilor. Și Cupa e un trofeu pe care eu îmi doresc foarte mult să îl câștig pentru că nu am reușit asta, dar avem priorități. Avem foarte mulți jucători care nu pot juca din trei în trei zile. Trebuie să-i avem bine pregătiți pentru meciurile din campionat, din play-off. Dar în același timp, avem un grup foarte puternic, avem mulți jucători de valoare care probabil că mâine vor avea ocazia să joace”, a spus tehnicianul.

Înaintea meciului de joi, câțiva jucători din lotul formației Steaua sunt incerți, fiind afectați de gripă. „Din păcate, gripa ne-a lovit și pe noi. Avem doi-trei jucători afectați. Nu foarte grav, vom vedea în cursul zilei de azi și mâine ce se va întâmpla. Nu vreau să dau nume. Voi încerca să alcătuiesc o echipă pentru a câștiga meciul de mâine seară. Dar trebuie să avem în vedere că în numai trei zile vom juca din nou cu Dinamo în campionat, ceea ce pe noi ne interesează foarte mult. Să nu se înțeleagă greșit, și mâine seară ne dorim să câștigăm”, a adăugat antrenorul stelist înaintea antrenamentului de dimineață.

Reghecampf speră să rămână neînvins ca antrenor în meciurile împotriva echipei Dinamo și după partida de joi. „Mi-aș dori să rămân neînvins cu Dinamo. Nu-mi doresc să pierd niciun meci, mai ales cel cu Dinamo, dar vom vedea. Meciurile cu Dinamo sunt mereu speciale, sunt cele mai importante din fotbalul românesc. Așa a fost și va fi întotdeauna. Există o încărcătură foarte mare, acest derby există de foarte mulți ani, fanii iubesc aceste meciuri și așteaptă cu nerăbdare să vină la stadion. Va fi un meci dificil, dar sper eu ca la finalul celor 90 de minute, echipa noastră să iasă bine, să nu avem accidentări și să câștige care e cel mai bun”, a explicat Reghecampf.

Antrenul stelist afirmă că este nevoie de răbdare în ceea ce îl privește pe Ciprian Marica deoarece acesta vine după o perioadă lungă în care nu a jucat. „Nu mă interesează ce spun cei de la Dinamo. Nu e problema lor cum este Ciprian. Ciprian este bine, se antrenează, încearcă să marcheze, dar în primele meciuri nu a reușit să facă acest lucru. El este foarte ambițios și își dorește foarte mult să înscrie. Nu trebuie să fie o presiune pentru el. Vine după o perioadă foarte lungă în care nu a jucat, trebuie să avem răbdare. Mie mi-a plăcut foarte mult ultimul meci pe care l-a jucat. Oricum, avem trei atacanți în lot. Din păcate, Bawab nu poate să participe la următoarele meciuri, poate o să-și revină mai repede decât ne așteptam, într-o săptămână-două. Dar îi avem în față pe Tade, Marica, Onțel, jucători la care vom apela pentru jocul de mâine seară”, a precizat tehnicianul.


Derby-ul Dinamo - Steaua se joacă de două ori în această săptămână.
Joi, de la 20:30, în semifinalele Cupei României, duminică, de la 20:30, în Liga 1. Ambele meciuri sunt în direct pe Digi Sport 1.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri