REZUMATE VIDEO. Semifinalele UEFA CHAMPIONS LEAGUE și EUROPA LEAGUE

Data publicării:
collagemessi
Sevilla, la un pas de finală

Sevilla este cu un pas în finala UEFA Europa League de la Varşovia. Andaluzii au învins Fiorentina la scor de neprezentare în prima manşă a duelului din semifinale.

Aleix Vidal a fost eroul Sevillei în duelul cu Fiorentina de pe Ramon Sanchez Pizjuan. Mijlocaşul a deschis scorul cu un şut din marginea careului după mingea întoarsă excelent de Carlos Bacca. A fost 1-0 la pauză pentru Sevilla, care a rămas în atac şi în repriza a doua. Vidal a reuşit dubla la şapte minute de la reluare cu o execuţie care l-a păcălit pe brazilianul Neto. Vidal şi-a încheiat seara perfectă cu un sfert de oră înainte de final, când a pasat decisiv lui Kevin Ganeiro - care a reuşit să marcheze la un minut după ce fusese trimis în teren. S-a terminat 3-0 pentru Sevilla, iar Fiorentina este ca şi eliminată din competiţie după primul meci din actuala campanie europeană în care nu a reuşit să marcheze.


Napoli tremură pentru calificare

Napoli nu a reuşit să treacă de ucrainenii de la Dnipro şi va tremura în retur pentru calificarea în finală. Duelul de pe San Paolo s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.


Napoli a avut prima mare ocazie a meciului cu Dnipro după zece minute de joc: bara i-a salvat însă pe ucraineni la şutul lui Insigne. După o primă repriză fără goluri, italienii au deschis scorul la cinci minute de la reluare: David Lopez a marcat după centrarea lui Insigne de la colţul terenului. Echipa lui Rafael Benitez nu a reuşit să îşi mărească avantajul şi a scăpat victoria în final. Selezniov a stabilit scorul întâlnirii de pe San Paolo, 1-1, chiar dacă reluările au arătat un ofsaid clar la reuşita oaspeţilor. Returul se va disputa joia viitoare, în Ucraina.

 

BARCELONA-BAYERN MUNCHEN 3-0. Messi, coșmarul lui Guardiola
 

Revenit pentru prima oară ca adversar pe Nou Camp, Pep Guardiola nu a avut nicio şansă în faţa fostei sale echipe. Bayern a scăpat în prima repriză la ocaziile lui Luis Suarez, care a scăpat singur spre poartă, dar nu l-a putut învinge pe Neuer, şi Dani Alves, a cărui reluare din apropiere a fost blocată de campionul mondial din poarta germanilor.

Meciul s-a echilibrat în repriza a doua, iar Bayern părea mulţumită cu o remiză albă pe terenul Barcelonei. S-a opus Leo Messi, care a reuşit o dublă în numai trei minute. Argentinianul l-a învins pentru prima oară pe Neuer cu un şut plasat din marginea careului. Trei minute mai târziu, Messi l-a ridiculizat pe Boateng şi a înscris cu un lob perfect care nu i-a lăsat nicio şansă portarului. Bayern s-a năpustit în atac în căutarea golului care să echilibreze şansele înaintea returului de la Munchen. Nemţii au fost însă surprinşi pe contraatac în ultima fază a meciului: Messi l-a lăsat singur cu portarul pe Neymar, iar brazilianul l-a executat cu sânge rece pe Neuer. S-a terminat 3-0, iar Barcelona este la un pas de finala de la Berlin.


JUVENTUS-REAL MADRID 2-1

Partida dintre Juventus-Real Madrid a deschis balul, marți, în direct la DIGI SPORT 1, în „careul de ași” al Europei. 

Juventus a început curajos prima manşă cu Real Madrid din semifinalele UEFA Champions League. Morata a fost cel mai periculos om al campioanei Italiei. Fostul atacant al Realului a deschis scorul, dar nu și-a manifestat bucuria, în semn de respect faţă de fanii galacticilor. Kroos a prins şi el un şut bun de la distanţă, respins de Buffon. Cristiano Ronaldo a restabilit egalitatea, din centrarea lui James Rodriguez. Columbianul îşi putea aduce echipa în avantaj până la pauză, dar a nimerit bara transversală.

În partea a doua, Juventus a mai înscris o dată. Tevez a scos un penalty în duel cu Dani Carvajal şi tot el l-a transformat. Cristiano Ronaldo a irosit şansa egalării: nu a putut împinge mingea în poartă din câţiva metri.

În prelungiri, Juventus a fost aproape de 3 la 1, dar Casillas a avut un reflex incredibil în faţa lui Llorente. S-a terminat 2 la 1 pentru torinezi, iar calificarea în finală se va decide în returul de pe Santiago Bernabeu, programat miercurea viitoare. 

Cele două formații sunt vechi cunoștințe în această competiție. Statistica victoriilor este aproape egală, iar în această fază a Ligii Campionilor, nu mai există favoriți, susțin cei doi antrenori. 


Toate golurile şi fazele VIDEO pot fi urmărite pe www.digisport.ro  şi pe m.digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri