Roger Federer, la a noua finală de Wimbledon. Îl așteaptă Djokovic

Data publicării:
federer2

În finala de duminică, transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport, Roger Federer se va întâlni cu Novak Djokovic, care a trecut în patru seturi de bulgarul Grigor Dimitrov.

În întâlnirile directe, Federer conduce cu 18-16. În 2012, cei doi s-au duelat la Wimbledon, iar Federer a avut câștig de cauză, în patru seturi.

Dacă Djokovici va câştiga, duminică, al şaptelea titlu de Grand Slam, el va fi noul număr 1 mondial.

Cum s-a calificat Federer în finală

Experienţa şi-a spus cuvântul în semifinala dintre Roger Federer şi Milos Raonic. Elveţianul a trecut în trei seturi de canadianul în vârstă de 23 de ani. Raonic a reuşit două mingi spectaculoase la rând, în primul set, care nu l-au ajutat prea mult însă.

Federer a câştigat primul set cu 6 la 4, iar scenariul s-a repetat şi în următoarele două acte, în care s-a impus cu acelaşi scor. Septuplului campion de la Wimbledon i-a ieşit totul.

Federer poate deveni cel mai bun jucător din istoria turneului de la Wimbledon, dacă se va impune în finala cu Novak Djokovic. Ar fi al optulea titlu al elveţianului pe iarba londoneză.

Este grozav, întotdeauna am jucat meciuri frumoase unul împotriva altuia. Am jucat de multe ori în ultimele şase luni. Au fost victorii şi de-o parte şi de cealaltă. Novak este un mare campion, a fost în fazele finale de multe ori în ultimii ani, a luat deja un trofeu aici, deci ştie cum să reuşească. Sper că va fi un meci foarte bun!”, a declarat Federer cu gândul la finală.

Finala dintre Novak Djokovic şi Roger Federer va fi transmisă în direct la Digi Sport 1, duminică, de la ora 16:00.

Djokovici a trecut de semifinale într-o confruntare spectaculoasă cu bulgarul Dimitrov

Novak Djokovic s-a calificat in finala turneului de la Wimbledon pentru a treia oară în carieră. Finalist anul trecut și învingător în 2011, sârbul a trecut acum în semifinale de numărul 13 mondial, Grigor Dimitrov. Sub privirile iubitei sale, Maria Șarapova, bulgarul a cedat primul set cu 4-6 dupa 27 de minute de joc. În setul 2, Djokovic a condus cu 3-1, dar Dimitrov și-a revenit miraculos și și-a adjudecat actul cu 6-3.

Setul 3 a fost plin de faze spectaculoase. Cei doi jucători au dat totul pe teren.

Numărul 2 în clasamentul ATP a trecut la conducerea meciului după ce a câștigat la tie-break cu 7-2. Și setul 4 a fost la înalțimea așteptărilor și învingătorul s-a decis tot la tie-break. Novak Djokovic și Grigor Dimitrov au ridicat din nou publicul în picioare.

Djokovic s-a impus în tie-break cu 9-7 după ce a salvat trei mingi de set și merge în finala de duminică.

Am jucat împotriva unui viitor star. Este deja un jucător de top, iar după victoria din sferturi cu Murray, merită tot respectul. A fost prima lui semifinală, a luptat, a fost un meci dificil. Sunt foarte fericit că am ajuns din nou într-o finală la Wimbledon!”, a declarat Djokovici după meciul cu Dimitrov.

Alte detalii puteți citi pe digisport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri