România a primit amendă și închiderea unor sectoare de stadion, după violențele de la meciul cu Ungaria

Data publicării:
337448 337448 incidente Romania Ungaria

Meciul cu Irlanda de Nord nu se va disputa cu porțile închise, așa cum se credea inițial. Partida va avea loc pe 14 noiembrie, pe Arena Națională, unde s-a disputat și jocul cu maghiarii.

UEFA a judecat încă de luni cazul României, dar comunicarea pedepsei a fost amânată pentru 4 zile de către Comisia de Control, Etică şi Disciplină, pe motiv că decizia este una foarte importantă într-un caz atât de delicat și trebuie cântărită foarte bine.

Printre capetele de acuzare se numără nu numai actele violente petrecute în tribune, ci și scandările cu tentă xenofobă la adresa maghiarilor. Și fanii Ungariei au făcut ca echipa lor să fie cercetată și să riște sancțiuni, din cauza comportamentului rasist.

Federaţia Nord-Irlandeză de Fotbal a anunţat că fanii îşi pot cumpăra bilete în vederea meciului cu România, programat la Bucureşti, pe 14 noiembrie, în preliminariile Euro-2014.

„Corpul de Disciplină, Etică şi Control al UEFA a luat o decizie privind meciul România - Ungaria, din 11 octombrie. Astfel, UEFA a informat federaţia nord-irlandeză că nu va exista un impact în cazul fanilor care vor să asiste la meciul cu România, din 14 noiembrie. Biletele pentru meci vor fi puse în vânzare online luni, 3 noiembrie, urmând ca federaţia să aibă confirmarea forului român cu privire la alocarea biletelor”, se arată pe site-ul oficial al federaţiei nord-irlandeze.

UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul România - Ungaria, disputat pe 11 octombrie, în preliminariile Euro-2016, românii fiind cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism.

Cazul a fost analizat la 23 octombrie, iar decizia Corpului de Disciplină, Etică şi Control al UEFA urmează să fie anunţată oficial vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri