România, acceptată la Jocurile Invictus

Data publicării:
invictus

România a fost acceptată la Jocurile Paralimpice Invictus. La competiția sportivă va participa o echipă de militari români răniți în teatrele de operațiuni.

Anul trecut, România a ratat competiția pentru că s-a înscris târziu. 

În latină invictus înseamnă „necucerit” sau „neînvins” și a fost inspirat de competiția similară din SUA, Jocurile Războinicilor.

Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate de Prințul Harry, de altfel, primele Jocuri Invictus au avut loc în 2014, în Marea Britanie.

Vestea a fost primită cu bucurie de oficialii români. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a anunțat că a primit confirmarea oficială de la şeful Statului Major al Apărării din Canada.

Șeful Statului Major al Apărării din România a precizat că a primit vestea de la omologul său canadian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am primit astăzi o veste foarte bună din Canada, de la omologul meu, generalul Vance, care mi-a transmis invitația de participare a Armatei României la Jocurile Invictus, organizate în 2017 la Toronto.
Transmit, și pe această cale, mulțumirile mele și ale conducerii Ministerului Apărării Naționale, Comitetului de organizare a Jocurilor Invictus și tuturor celor care au sprijinit acest demers. 
În continuare ne vom concentra eforturile pe partea de pregătire a militarilor nostri și, cu această ocazie adresez provocarea tuturor militarilor să se alăture și să susțină participarea echipei noastre la Jocurile Invictus 2017”, a scris Nicolae Ionel Ciucă, șeful Statului Major General, pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri