România – Finlanda, 1-1. Anghel Iordănescu: „Regretăm că am ajuns să depindem de ultimul meci”

Data publicării:
agerpres 8038580

Actualizare: Declarațiile selecționerului Anghel Iordănescu, după 1-1 cu Finlanda:

„Ne pare rău. Regretăm că am ajuns într-o asemenea situație, să depindem de ultimul meci. Am făcut o primă repriză foarte bună, ne-am creat multe ocazii, am jucat ofensiv. Am reușit să recuperăm multe mingi în terenul advers. Era complet nedrept să pierdem acest meci, până la final am reușit să marcăm. Până la primirea golului echipa a jucat foarte bine. Din păcate ne-am pripit, am ratat, în fața porții.

După primirea golului am făcut, ceea ce nu-mi vine să cred, destule greșeli în zona fundașilor centrali. Golul ne-a pus în situații delicate, ne-a făcut să pierdem din concentrare. Am fost nevoiți să riscăm mai mult pentru a întoarce rezultatul. Îmi cer scuze în fața suporterilor noștri. Am fost super fericit când am văzut că stadionul este plin. Din păcate, reacția publicului a fost una firească. Suntem nevoiți să jucăm ultima carte și să o jucăm bine. Trebuie să câștigăm în Feroe, pentru că fotbalul nostru are nevoie de această calificare”, a spus Iordănescu.

VIDEO. Rezumatele meciurilor din Grupa F


SCOR FINAL ROMÂNIA - FINLANDA: 1-1.

GOL ROMÂNIA! Hoban readuce speranțele în tabăra noastră, în primul minut din prelungiri. Mijlocaşul român a trimis în poarta goală din 3 metri, după ce Hradecky a respins şutul iniţial al lui Florin Andone.

România a trecut din nou pe locul 2, cu 17 puncte. Avem nevoie de victorie în Feroe.

Duminică vor avea loc ultimele meciuri din grupă: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord și Grecia - Ungaria.


Actualizare 23:15. Ungaria conduce pe Feroe, 2-1. România are nevoie de minim un punct din acest meci pentru a nu intra la șansele matematice. Irlanda de Nord conduce pe Grecia cu 3-0. România a căzut pe locul 3 în grupă.

GOL Finlanda! Pohjanpalo a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 67, în urma unui contraatac foarte bun, în care Pukki a pasat extraordinar pentru colegul său din atac. În Budapesta, Ungaria a egalat pe Feroe, 1-1. La aceste rezultate, șansele României de calificare la EURO au scăzut dramatic.

A început repriza secundă.

Actualizare 22:32. S-a încheiat prima repriză dintre România și Finlanda. Scorul este în continuare 0-0, deși jucătorii noștri au avut cinci mari ocazii de gol.

Rezultatele și clasamentul din Grupa F la pauză. Dacă aceste rezultate se mențin și la final, atunci Irlanda de Nord și România se califică la EURO 2016 înainte de ultima etapă.

Peste 10.000 de suporteri încă așteaptau la începutul partidei să intre în Arena Națională pentru a asista la meci, transmite Digi Sport.

Cu câteva minute înainte de începutul meciului au avut loc incidente între suporteri și jandarmi la accesul în stadion, suporterii forțând intrarea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, pentru partida dintre România și Finlanda s-au vândut 54.000 de bilete.

La începerea meciului, în tribune erau 40.000 de spectatori, restul aflându-se la porțile de intrare. Enache a precizat că acest lucru s-a întâmplat deoarece fanii au venit foarte târziu la stadion


Actualizare 20:00. România poate face un pas aproape decisiv spre calificarea la Campionatul European din 2016, în meciul cu Finlanda, de pe Arena Naţională. Fanii "tricolorilor" au luat cu asalt casele de bilete, iar partida împotriva nordicilor va stabili un nou record de spectatori.

Potrivit Digi Sport, pentru meciul cu Finlanda s-au vândut 54.364 de bilete. Astfel, pentru prima oară în scurta istorie a Arenei Naţionale, în tribune se vor afla peste 54.000 de spectatori.

Astfel, partida din această seară bate recordul de asistență deținut până în prezent de disputa cu Olanda, din preliminariile CM 2014. Pe 16 octombrie 2012, nu mai puțin de 53.329 de spectatori au urmărit din tribune înfrângerea "tricolorilor", 1-4.

Podiumul este completat de amicalul România - Argentina (53.000 de fani pe 5 martie 2014), în timp ce finala UEFA Europa League din 9 mai 2012 a strâns 52.347 de specatori în tribune.


Digisport.ro a aflat echipa de start a României pentru meciul din această seară, cu Finlanda:

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean - Torje, Stancu, Chipciu - Keşeru

Antrenor: A. Iordănescu

FINLANDA: Hradecky, Arajuuri, Moisander, Arkivuo, Uronen, Schüller, Hetemaj, Halsti, Ring, Pukki, Pohjanpalo

Antrenor: M. Kanerva

"Tricolorii" sunt pregătiți pentru meciul cu Finlanda și promit prima participare la Euro după o pauză de 8 ani.

„Suntem mai buni decât ei. Câștigăm și ne calificăm”, a dat asigurări Gabriel Torje.

România e neînvinsă în meciurile oficiale cu Finlanda, iar în turul de la Helsinki s-au impus cu 2-0, datorită unei duble reuşite de Bogdan Stancu.

Mai mult decât, cel mai clar succes din istoria naţionalei a fost obţinut chiar împotriva nordicilor. Pe 14 octombrie 1973, România învingea Finlanda cu un incredibil 9-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 1974.

Un rezultat ca cel de acum 42 de ani este practic imposibil, mai ales că finlandezii vin la Bucureşti să-şi joace ultima şansă de a fi prezenţi la barajul pentru Euro 2016.

„Ne aşteaptă un meci dificil, cu un adversar care încă mai speră că se poate califica. Doresc ca jucătorii să dea dovadă de o concentrare maximă şi de determinare, pentru a rezolva ecuaţia calificării cât mai rapid”, a declarat selecţionerul Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu n-are probleme de lot şi ar putea folosi tandemul Keșeru-Stancu în atac încă din primul minut de joc. De asemenea, la antrenamentul oficial, pe postul de fundaş dreapta a fost jucat Măţel, care pare să fie favorit în faţa lui Papp.

Partida România - Finlanda va fi arbitrată de scoţianul Craig Thomson, "central" care a mai condus două meciuri ale "tricolorilor", 1-4 cu Olanda, în octombrie 2012, preliminarii CM 2014, și 1-2 cu Austria, în aprilie 2009, preliminarii CM 2010.

Partida de pe Arena Naţională se va disputa cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri