ROMÂNIA - UNGARIA. Naționala a trecut pe lângă o victorie mare

Data publicării:
raul rusescu ungaria romania 7073133-Mediafax Foto-Laurentiu Mich

Raul Rusescu a înscris unicul gol al României FOTO: MediafaxFoto

Raul Rusescu a marcat pentru prima dată la națională FOTO: digisport.ro

ROMÂNIA-UNGARIA. Declarațiile antrenorilor: 

„Ungurii nu au avut ocazii de poartă pana la lovitura libera, care eu cred că a fost un fault inexistent. Le-am și spus băieților că mai avem nevoie să marcăm al doilea lea gol ca să fim siguri de victorie. Din păcate nu am reușit acest lucru”, a declarat selecționerul Victor Pițurcă după meci.

Nu m-a surprins cu nimic România. Apărarea s-a retras mai mult decât am calculat noi. Nici la primul gol nu au fost în superioritate, deci, nu ne-au surprins cu nimic”, a declarat Pal Dardai, selecționerul Ungariei. 

ROMÂNIA-UNGARIA. România a început perfect partida cu Ungaria. Lucian Sânmărtean a fost regizorul naţionalei în prima repriză. Mai întâi i-a pasat excelent lui Raţ, iar acesta a centrat pentru Rusescu, dar ungurii au îndepărtat pericolul. Goian nu a prins decât patru minute din meciul de pe Arena Naţională. A ieşit accidentat şi a fost înlocuit cu Gardoş. Sânmărtean nu a pierdut nicio minge în prima jumătate de oră. Mijlocaşul Stelei a colaborat bine cu Chipciu, dar niciun jucător român nu era în faţa porţii. Maxim a primit apoi mingea într-o poziţie foarte bună, dar a tras peste poartă. Ungurii nu au avut nicio fază periculoasă în primele 30 de minute de joc, în schimb Sânmărtean s-a remarcat printr-o cascadă de driblinguri în faţa celui mai bun jucător al maghiarilor, Balaş Dzudzsak. Oaspeţii au avut un gol anulat corect pentru ofsaid. Tricolorii au deschis scorul chiar înainte de pauză. Lucian Sânmărtean i-a dat o pasă genială lui Raţ, care a centrat perfect pentru reluarea lui Raul Rusescu, aflat la primul gol la naţională.

ROMÂNIA-UNGARIA. În repriza a doua, jocul României nu s-a mai legat. Rusescu a trimis încă o dată mingea în poartă, însă reuşita i-a fost anulată pentru offside. Ungaria a egalat după o fază fixă. Căpitanul Dzudzsak l-a învins pe Tătăruşanu din lovitură liberă. Tricolorii nu au mai avut forţa să revină. Mai mult decât atât puteau să mai primească un gol. Nikolic a ratat o mare ocazie în minutul 87. Rezultatul a rămas neschimbat până la final 1 la 1.  

ROMÂNIA-UNGARIA. România a acumulat patru puncte în grupa F a preliminariilor. Tricolorii joacă marţi în deplasare cu Finlanda.

ROMÂNIA-UNGARIA - LIVE TEXT:

Min 90+2. MECIUL DE PE ARENA NAȚIONALĂ S-A ÎNCHEIAT LA EGALITATE.

Min 87. RATARE UNGARIA. Nikolic a trecut lejer de Chiricheș, în careul nostru, după care a căutat colțul lung, dar Tătărușanu a agățat mingea și a deviat-o în corner.

ROMÂNIA-UNGARIA. Min 82. GOL UNGARIA. Dzsudzsak egalează din lovitură liberă.

Min 77. Schimbare în naționala Ungariei. Gera este înlocuit cu Toszer.  

Min 69. Rusescu marchează din nou, dar din ofsaid. Scorul rămâne 1-0.

Min.69. Juhasz ia galben pentru un fault la Rusescu.

Min 66. Schimbare în echipa României. Tănase intră în locul lui Sânmărtean. 

Min 63. Schimbare în naționala Ungariei. A ieșit Lovrencsics, înlocuit cu Simon. 

Min 51. Varga ia galben pentru un fault asupra lui Hoban.

Min 48. Ungaria începe în forță. Lovrencsics trimite, însă, peste poarta lui Tătărușanu.

ROMÂNIA-UNGARIA. Min 46. A început repriza a doua. Schimbare în naționala Ungariei. A ieșit Stieber, a intrat Nikolic.

Min 45+2. Prima repriză s-a încheiat. 

ROMÂNIA-UNGARIA. Min 45. GOOOL România. Raul Rusescu înscrie în poarta Ungariei, după o centrare a lui Răzvan Raț. Este primul său gol la națională!

Min 39. Ungaria marchează, dar golul este anulat, pe motiv de ofsaid. 

Min 34. Grigore trimite cu capul, din careu, dar mingea trece pe lângă poarta lui  Kiraly.

Min 31. Gardoș vede galben, după un fault asupra lui Szalai.

Min 26. Ungurul Gera primește cartonaș galben, după un fault asupra lui Sânmărtean.

Min 22. Raț trimite slab și portarul Ungariei reține cu siguranța. 

Min 16. Hoban primește galben, pentru un fault de la spate asupra lui Elek.

Min 15. OCAZIE PENTRU ROMÂNIA. Maxim pătrunde în careu, trage cu stângul, dar mingea nu prinde cadrul porții.

Min 5. Goian s-a accidentat și nu mai poate continua partida. Este înlocuit cu Gardoș.

Min 3. Ocazie mare pentru România. Raţ a centrat în faţa porţii, dar Rusescu nu a reușit să ajungă la minge.

Min 1 . A început partida de pe Arena Națională


ROMÂNIA - UNGARIA. ACTUALIZARE 18.58. Echipa Ungariei: Kiraly - Varga, Korcsmar, Juhasz, Kadar - Gera, Elek - Lovrencsics, Dzsudzsak, Stieber - Szalai 

ROMÂNIA-UNGARIA. ACTUALIZARE 16.32. Primii fani unguri au început să intre în stadion la ora 16.00, după ce li s-a făcut controlul corporal. Suporterii care au ajuns la Arena Naţională au fost conduşi în Fan Zone, un teren de fotbal din apropierea tribunei oficiale împrejmuit cu sârmă şi acoperit cu plasă verde, informează Mediafax. Meciul va începe la ora 19.00.

În aşteptarea meciului, unii fani dorm pe teren, iar alţii joacă fotbal, ei agăţând chiar steagul Ungariei la una dintre porţi. Cei care doresc au la dispoziţie mici, cârnaţi, sandvişuri, piept de pui, hamburgeri, băuturi răcoritoare, cafea şi bere fără alcool la corturile făcute de sponsorii echipei naţionale. Suporterii îşi cumpără jetoane pe baza cărora îşi iau mâncare şi băutură. De asemenea, în zonă se află toalete ecologice pentru suporteri.

ROMÂNIA-UNGARIA. ACTUALIZARE 16.23. Echipa de start a României, potrivit digisport.ro: Tătăruşanu - Chiricheş, Goian, Grigore, Raţ (căpitan de echipă) - Pintilii, Hoban - Maxim, Chipciu, Sânmărtean – Rusescu.

ROMÂNIA - UNGARIA. ACTUALIZARE 13.30. Trenul cu suporterii unguri a ajuns la Gara Băneasa. Ei au aruncat cu petarde şi fumigene.

Jandarmii de la Brigada Specială asigură zona.

(VIDEO Imagini din Gara Băneasa)

Suporterii sunt daţi jos din tren grupuri – grupuri, astfel încât să se evite înghesuiala.  De la gară vor fi duşi direct la Arena Naţională cu autobuze.

ROMÂNIA – UNGARIA. Ultimele pregătiri pe Arena Naţională

Alţi 1.500 de suporteri sunt aşteptaţi să vină cu maşini sau cu autocare.


(VIDEO Conflict la Braşov între suporterii maghiari şi cei ai FC Braşov) 

ROMÂNIA - UNGARIA. ACTUALIZARE 13. 15. Suporterii maghiari au provocat un conflict şi în Braşov. La ieşirea din oraş, spre Capitală, autocarul lor a oprit la o benzinărie, acolo unde erau şi două autocare ale suporterilor FC Braşov, care de asemenea mergeau la Bucureşti, pentru meciul din această seară.

Cele două tabere au vrut să sară la bătaie. Jandarmii erau acolo, asa ca totul s-a rezumat la huiduieli şi înjurături.


(VIDEO Imagini de la Craiova)

ROMÂNIA - UNGARIA ACTUALIZARE 13.05. Trenul cu peste 1.000 de suporteri maghiari, plecat încă de ieri după-amiază din Budapesta, a trecut pe la Craiova în această dimineaţă.

Pentru a evita orice conflict in gara din Bănie, mai ales că de acolo urmau să plece şi suporterii olteni, conductorii trenului au oprit pentru revizie într-o haltă, la 10 kilometri de Craiova. Motiv numai bun pentru suporteri de a da un nou spectacol, mai ales când au văzut şi echipele de televiziune.

La puţin timp după trecerea suporterilor unguri, din Craiova a plecat şi o garnitură cu ultraşi din galeria Universităţii.


(VIDEO Imagini de la Curtici)

ROMÂNIA - UNGARIA. Călătoria miilor de suporteri maghiari, care vin la Bucureşti pentru meciul cu România din această seară, nu a fost lipsită de incidente. Problemele au început încă din gara de la Budapesta.

La pornirea din Gara de Est din Budapesta, fanii maghiari au aprins sute de torțe și fumigene și au aruncat cu petarde. Unul dintre suporteri a fost dus de urgență la spital, după ce o petardă i-a explodat în mână.

1.200 de suporteri maghiari sunt în drum spre Bucureşti. Ei vin cu un tren care a intrat în ţară azi-noapte, în jurul orei 2.

Tractat de o locomotivă pe care au fost vopsite chipurile fotbaliştilor din echipa de aur a Ungariei, ce a dominat fotbalul modial în anii 50, trenul suporterilor maghiari a ajuns în România cu o întârziere de 20 de minute faţă de ora stabilită iniţial.

Garnitua a oprit la Curtici aproximativ o oră, timp în care a fost efectuat controlul documentelor la frontieră. Până să-şi termine poliţiştii treaba, suporterii s-au distrat aruncând petarde şi stropindu-i cu bere pe cei care se apropiau de ei şi au făcut pariuri privind marcatorii din partea echipei lor.

Forţele de ordine au umplut, la propriu, gara din Curtici. Peste 100 de jandarmi, poliţişti, membri ai trupelor de intervenţie rapidă şi pompieri voluntari au păzit trenul cu suporteri.

Pentru călătoria cu trenul dus - întors, fiecare suporter a plătit aproape de 100 de euro.

ROMÂNIA - UNGARIA. Trenul susținătorilor echipei antrenate de Pal Dardai va ajunge la București nu prin Brașov, ci prin Craiova.

Convoaiele de autocare cu fani maghiari sunt însoțite de la intrarea în țară până la stadion de jandarmi și polițiști români. Acestora li se adaugă ofiţeri de poliţie din Ungaria, specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc.

Trenul care ii aduce la Bucureşti pe suporterii unguri se va opri în gara Băneasa. Atât acolo, cât şi în toate celelalte zone din Capitala prin care vor trece suporterii unguri au fost luate măsuri excepţionale de securitate. 

(VIDEO Măsuri excepţionale de securitate la Gara Băneasa, unde vor ajunge suporterii maghiari)

De aici, vor fi duși până la Arena Națională de microbuze puse la dispoziție de Primărie. Acolo a fost amenajată o zonă specială în tribune, unde cei 3.000 de suporteri să aştepte începerea meciului.

Măsuri de securitate sunt luate şi pe autostrada care leagă Bucureştiul de Piteşti, pentru că unii dintre suporterii maghiari vor veni cu microbuze în Capitală.

De asemenea, în Centrul Vechi au fost luate măsuri de siguranţă, pentru evitarea conflictelor şi pentru o intervenţie rapidă la nevoie. Aici a fost mobilizată şi Brigada Specială de Jandarmi. În zonă sunt jandarmi, poliţişti locali şi echipaje de patrulare, sprijinite de zece echipaje canine ale Poliţiei Locale.

(VIDEO În Centrul Vechi a fost mobilizată şi Brigada Specială de Jandarmi)

ROMÂNIA - UNGARIA. În Bucureşti, poliţia a anunţat restricţii de circulaţie în zona Arenei Naţionale

Restricţii de circulaţie în Bucureşti - FOTO http://bpr.b.politiaromana.ro/

Începând cu ora 12.00, este interzis accesul maşinilor pe strada Tony Bulandra; strada Maior Coravu, între şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în stadion; strada Vatra Luminoasă, între şoseaua Mihai Bravu şi strada Pierre de Coubertin; bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bulevardul Chişinau; strada Pierre de Coubertin, între şoseaua Iancului şi rondul de la intrarea în stadion; strada Sergent Vasile Şerbănică şi străzile dintre Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

România întâlneşte Ungaria pentru a 24-a oară în istorie

ROMÂNIA-UNGARIA. Suporterii maghiari, pregătiți ca de război

ROMÂNIA - UNGARIA. Victor Piţurcă: "Publicul să înţeleagă că este doar un joc de fotbal"

Rute ocolitoare sunt pe şoseaua Mihai Bravu - şoseaua Iancului - şoseaua Pantelimon şi pe bulevardul Unirii - şoseaua Mihai Bravu - bulevardul Baba Novac - bulevardul Nicolae Grigorescu. Este un meci cu grad ridicat de risc şi peste 6.000de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi să asigure ordinea publică în Capitală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri