RUGBY. România - Italia 22-32. Stejarii termină pe locul 4 în grupă

Data publicării:
italia romania

FOTO: digisport.ro

ACTUALIZARE 18.40. România a pierdut cu 22-32 meciul cu Italia. 

Ultimul meci al României la Mondialul de rugby, cu Italia, era şi cel mai important. Stejarii ar fi trecut peste Italia în clasament dacă învingeau astăzi în meciul direct.

VIDEO România – Italia 22-32. Stejarii și-au încheiat participarea la Cupa Mondială de rugby cu un eșec, dar pleacă acasă cu o performanță unică atinsă în Anglia. România a reușit prima oară în istoria participărilor sale la turneul final să marcheze eseu în toate meciurile.


Este o finală pentru noi. Ne dorim din suflet să nu rămânem doar cu această victorie”, spunea Valentin Calafeteanu înainte de meci.

Vrem să luptăm până la capăt, să ne calificam direct la Cupa Mondiala din Japonia”, confirma Florin Vlaicu.

Şi italienii aveau doar o victorie în grupă şi acelaşi obiectiv ca stejarii înainte de duelul direct. În acest an, au terminat pe locul cinci la Turneul celor Şase Naţiuni.

Dacă Italia nu va juca la potenţial maxim, iar România va juca ce ştie mai bine, atunci orice este posibil”, era de părere Lyn Howells, selecționerul României.

România - Italia s-a jucat pe cea mai mică arenă de la Cupa Mondială. Stadionul din Exeter are o capacitate de 12.300 de locuri.

Ambele echipe au avut căpitanii suspendați, pentru placaje periculoase.

În absenţa lui Mihai Macovei, suspendat, căpitanul României a fost Valentin Ursache

Italia se află pe locul 13 în topul celor mai bune naţionale din lume în timp ce naţionala noastră ocupă poziţia a 17-a.

România a participat la toate cele opt edițiile de Cupă Mondială de până acum și de fiecare dată a ieșit din competiție după faza grupelor. A reușit câte o victorie la șase dintre cele opt participări, doar în 1997 și în 2011 plecând acasă fără vreun succes, reamintește digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri