Rusia nu se teme că va pierde Campionatul Mondial din 2018

Data publicării:
SCANDAL FIFA

Oficialii de la Moscova au înlăturat temerile potrivit cărora ţara lor ar putea pierde dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, cu trei ani înainte de începerea turneului final. Ministrul rus al sportului este convins că demisia neaşteptată a lui Sepp Blatter nu poate afecta Rusia, deoarece decizia desemnării ţării-gazdă a fost luată de un comitet şi că este perfect legală.

Vitali Mutko, ministrul rus al Sportului: „Rusia s-a arătat dispusă să fie ţară organizatoare şi îşi îndeplineşte obligaţiile cu conştiinciozitate. Cred că toată situaţia se va aplana şi că va reveni la normal”.

Chiar şi aşa, primarul Londrei, Boris Johnson, crede că Anglia, care a pierdut organizarea Campionatului Mondial din 2018 în faţa Rusiei, este capabilă oricând să găzduiască un turneu final, dacă va fi nevoie: „Trebuie să ne punem pe treabă şi să vedem dacă a fost vorba de corupţie în competiţiile pentru desemnarea gazdelor Campionatului Mondial. Am mai spus-o, Londra este gata. Dacă într-adevăr se descoperă că procesul de selecţie a fost corupt, acest oraş a făcut o treabă fantastică acum trei ani (la Olimpiadă, n.red.) şi mai poate face aceleaşi lucruri cu uşurinţă”.

Între timp, ancheta scandalului de corupţie în care este implicată FIFA continuă. Jerome Valcke, secretarul general al federaţiei şi mâna dreaptă a lui Sepp Blatter, spune că este nevinovat, deşi numele său a apărut în dosarul instrumentat în Statele Unite, potrivit presei de peste ocean.

Jerome Valcke, secretarul general al FIFA: „Nu văd de ce nu aş rămâne secretar general în ciuda celor întâmplate în ultimele zile, deoarece nu sunt responsabil, nu mi se poate reproşa nimic şi nici nu mă simt vinovat”.

Chiar dacă şi-a dat demisia din fruntea FIFA, Sepp Blatter va rămâne interimar până la desemnarea unui succesor, cel mai probabil la începutul anului viitor. 

Citiți și
Foşti oficiali FIFA, căutaţi de Interpol
Radu Paraschivescu: Blatter a anunțat că se retrage, dar va avea grijă să-și susțină calul favorit
Oficial rus: Sepp Blatter a vrut „să mențină unitatea FIFA”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri