Şarapova, suspendată din rolul de ambasador al bunăvoinţei pentru ONU

Data publicării:
sarapova crop getty-3

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite (UNDP), pentru care Şarapova devenise ambasador al bunăvoinţei în februarie 2007, a decis suspendarea rusoaicei până la finalizarea investigaţiei în cazul său.

Colaborarea Mariei Şarapova cu Naţiunile Unite se baza în special pe ajutorarea supravieţuitorilor dezastrului de la Cernobîl din 1986.

„UNDP îi rămâne recunoscător Mariei Şarapova pentru sprijinul acordat. Dar, în urma anunţului de săptămâna trecută, am suspendat rolul ei ca ambasador al bunăvoinţei până la finalizarea investigaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU pentru The Guardian.

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând de sâmbătă, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanţă trecută pe lista celor interzise la începutul acestui an.

În vârstă de 28 de ani, jucătoarea de tenis Maria Şarapova, fost număr 1 mondial, a anunţat că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open. Sportiva a precizat că substanţa cu care a fost găsită dopată este meldonium şi este conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Citiți și:

Pierderi uriașe pentru Maria Șarapova. Porsche, Nike și Tag Heuer și-au suspendat contractele de publicitate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri