Scapă de suspendare? Maria Șarapova, înscrisă pe lista turneului de la Madrid

Data publicării:
sarapova porsche getty

 

Conform tennisworldusa.org, Maria Șarapova s-a înscris la turneul de la Madrid, care se va desfăşura în perioada 30 aprilie - 7 mai, pe zgură. Astfel, Maria lasă de înţeles că speră să scape de suspendare în următoarea lună, pentru a fi prezentă la competiţia iberică, informează digisport.ro.

Șarapova se află pe lista întrecerii, alături de nume sonore, precum Serena Williams, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Simona Halep, Petra Kvitova şi Victoria Azarenka.

Sportiva de 28 de ani din Rusia a câştigat titlul la Madrid, în 2014, atunci când a învins-o în finală pe Simona Halep, în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3.

După primele reacţii ale ITF, fostul număr unu mondial riscă o suspendare de maximum patru ani. Totuşi, jurnaliştii americani au venit cu o ipoteză conform căreia sportiva din Rusia poate reveni mult mai repede în circuit.

Șarapova poate scăpa cu o pedeapsă de doar câteva luni, datorită unui articol din regulamentul WADA, 10.6.1, care oferă clemenţă sportivilor care acordă „un ajutor substanţial”, în cazul în care sunt implicaţi.

„Un jucător care oferă ajutor substanţial va trebui să facă cunoscute printr-o declaraţie scrisă toate informaţiile care au legătură cu problema în cauză. Va trebui să colaboreze 100% în investigaţie. Detaliile trebuie să reprezinte o parte importantă a procesului şi trebuie să fie credibile”, spune articolul 10.6.1.

Citiți și:

Scandal dopaj. Mai mulți sportivi ruși depistați pozitiv în ultimele două zile

De patru ori campioană mondială, dopată cu aceeași substanță ca Șarapova

Maria Șarapova a picat un test antidoping: „Am făcut o greșeală uriașă”

Rusia, nemulțumită de interzicerea Meldoniumului „sovietic” și suspendarea atleților ruși

Producător: Tratamentul cu meldonium luat de Șarapova durează maximum 4-6 săptămâni, nu zece ani

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri