Scuzele invocate de Șarapova, demontate. A fost anunțată de cinci ori că substanța va fi interzisă

Data publicării:
sarapova crop getty-2

Foto: Gulliver/GettyImages

Toţi au apreciat că Sharapova a fost prima care a ieşit public şi a prezentat cazul de dopaj în care e implicată. Ce a omis însă rusoaica să spună a fost că ea nu avea cum să se afle în necunoştinţă de cauză. Englezii au făcut astăzi o serie de dezvăluiri în acest caz.

Maria Șarapova (28 ani) a anunţat luni că a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament pe care îl utilizează de zece ani, dar care a fost inclus pe lista substanţelor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016. Rusoaica, în al cărei palmares figurează cinci titluri de Grand Slam, a precizat în cursul unei conferinţe de presă că nu ştia că medicamentul devenise interzis şi şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru acest lucru.

The Telegraph susţine însă că Şarapova a fost prevenită de către WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping) prin informări regulate, transmise în perioada 3-29 decembrie 2015. Au existat nu mai puţin de cinci înştiinţări privind această substanţă, astfel că alibiul MaShei nu pare să mai stea în picioare. Mai mult, acest lucru ar putea contribui decisiv în perspectiva unei viitoare suspendări.

„Tuturor jucătorilor de tenis li s-au trimis notificări referitoare la acest lucru şi ea are o echipă medicală undeva. Este o nechibzuinţă de nedescris”, a spus Pound, fostul preşedinte al WADA.

Sharapova, care nu a mai disputat niciun meci oficial de la eliminarea în sferturile de finală la Australian Open, a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis începând cu data de 12 martie, în aşteptarea analizării cazului său.

Citiți și:

Scandal dopaj. Mai mulți sportivi ruși depistați pozitiv în ultimele două zile
Producător: Tratamentul cu meldonium luat de Șarapova durează maximum 4-6 săptămâni, nu zece ani
Pierderi uriașe pentru Maria Sharapova. Porsche, Nike și Tag Heuer și-au suspendat contractele de publicitate
Șarapova, atacată dur: „E vorba despre bani. Ar trebui să i se retragă titlurile din ultimii zece ani”
GALERIE FOTO. Maria Șarapova, o carieră în imagini
C. T. Popescu: Nu cred că ar fi bine să se retragă Șarapova
ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie
Maria Șarapova a picat un test antidoping: „Am făcut o greșeală uriașă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri