Serena Williams a învins-o pe Simona Halep la Indian Wells

Data publicării:
halep-1

Foto: Gulliver/GettyImages

Simona Halep nu și-a apărat titlul cucerit la Indian Wells anul trecut, fiind eliminată la ediția din acest an în sferturile de finală. Ea a fost învinsă în două seturi, 4-6, 3-6, de Serena Williams, favorita principală a întrecerii și liderul ierarhiei mondiale.

A fost a a șaptea victorie a Serenei în fața Simonei, la a opta dispută directă.

O oră și nouă minute a durat partida în care Serena Williams a avut 28 de lovituri direct câștigătoare, față de doar nouă câte a avut Simona Halep.

Americanca a câștigat controlând momentele cheie și știind când să accelereze. Simona a încercat să se lupte cu ea, dar a fost dificil, rareori reușind să aibă un nivel de joc peste al adversarei.

Williams a reușit să câștige 81% dintre punctele jucate cu primul serviciu, față de 58% Simona, și jumătate dintre punctele jucate pe al doilea serviciu al Simonei, în condițiile în care aceasta a avut doar 62% procentajul primului serviciu.

După un prim set în care Simona a condus cu 2-1 și break, Serena a fost mult mai concentrată în al doilea, profitând de toate șansele avute. Chiar dacă a făcut doar 4 erori neforțate în actul secund, Simona Halep a jucat prea mult cu teamă și la siguranță, astfel că a cedat inițiativa.

Calificarea în sferturi la Indian Wells îi va aduce Simonei Halep un premiu de 128.215 dolari şi 215 puncte WTA.

Simona Halep rămâne pe locul 5 WTA, după ce Petra Kvitova, care o putea întrece în clasament, a pierdut, scor 2-6, 6-7 (3), în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, tot în sferturi.

Următorul turneu la carea va participa Simona Halep va fi cel de la Miami (22 martie-2 aprilie), tot din categoria Premier Mandatory. La ediţia trecută, românca a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă tot de Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri