Sferturile UEFA Champions League. Rezultatele partidelor de miercuri

Data publicării:
sport

Rezultatele partidelor de miercuri:

PSG - Barcelona 1-3

Au marcat: Van der Wiel (82) / Neymar (18), Luis Suarez (67, 79)

FC Porto - Bayern Munchen 3-1

Au marcat: Quaresma (3-penalty, 10), Jackson Martinez (65) / Thiago Alcantara (28)

Mai multe informații găsiți pe digisport.ro.


Paris Saint Germain caută a doua prezență în careul de ași din Liga Campionilor, după ce acum 20 de ani eliminau tot Barcelona în sferturi.

Francezii s-au obișnuit deja cu duelurile contra formației catalane. Cele două echipe s-au întâlnit și în grupe, iar în sezonul trecut parizienii au fost eliminați pentru că Barcelona a înscris mai multe goluri în deplasare.

„Barcelona este o echipă care poate da gol pe orice stadion din Europa. Are individualităţi, dar şi un joc colectiv care în orice moment îi permite să-şi creeze mari ocazii. Am remarcat în duelurile precedente cum în 2-3 minute au înscris un gol fantastic, un gol cum vezi pe jocurile pe computer”, a spus Laurent Blanc, antrenor PSG.

Antrenorul campioanei Franței a urmărit remiza Barcelonei cu Sevilla și crede că Messi rămâne principalul pericol pentru poarta lui Sirigu.

Cea mai mare problemă a parizienilor la meciul din această seară o reprezintă absența lui Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a fost suspendat o etapă, după eliminarea din meciul cu Chelsea și va putea reveni la returul de pe Nou Camp.

Bayern, măcinată de accidentări

Bayern încearcă să tranșeze încă din manșa tur calificarea, pentru a patra oară consecutiv, în semifinalele UEFA Champions League. Nemții dau piept în deplasare cu FC Porto, o echipă pe care Pep Guardiola a învins-o mereu atât ca antrenor, cât și ca jucător.

Este un sfert de finală din UEFA Champions League, ceea ce înseamnă că au rămas doar echipe de top. Porto este una dintre acestea. Practică un joc deschis şi au mijlocaşi puternici psihic. Marea calitate este dată de Julen Lopetegui”, a spus Pep Guardiola, antrenor Bayern Munchen.

Avem ambiţia necesară şi sperăm să fim protagonişti împotriva oricărui adversar, inclusiv Bayern Munchen. Vorbim despre una dintre cele mai bune echipe a lor din istorie, dar avem ambiţie şi o mare dorinţă. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru că rivalii ne vor obliga să facem asta”, a spus Julen Lopetegui, antrenor Porto.

Pentru tehnicienii celor două echipe va fi un meci special. Guardiola și Lopetegui au fost coechipieri la Barcelona între 1994 și 1997. Au făcut parte și din lotul Spaniei la mondialul american.

„Julen şi cu mine suntem foarte fericiţi să fim aici. Când eram tineri nu ne aşteptam ca, într-o zi, să ajungem în sferturile UEFA Champions League şi să fim antrenorii unor echipe uriaşe ca Porto şi Bayern Munchen. Suntem norocoşi. Este o plăcere să-l întâlnesc din nou”, a mai spus Guardiola.

Bayern Munchen nu se va putea baza la Porto pe jucători importanți precum Robben, Ribery, Schweinsteiger, Alaba sau Benatia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri