Simona Halep a învins-o pe Tsvetana Pironkova în două seturi și poate reveni pe locul 3 WTA

Data publicării:
Simona Halep Australian Open 2015 - Guliver GettyImages 1

FOTO: Gulliver/Getty Images 

Dacă de slovacă a trecut cu scorul de 6-2, 6-0, lupta pentru un loc în sferturile de finală a fost mult mai dură. Pironkova a început în forță și și-a adjudecat primele două game-uri la 0 (8 puncte la rând).

Bulgăroaica a menținut același ritm susținut și după primele două jocuri și după aproape o jumătate de oră de la start conducea cu 4-2, relatează digisport.ro.

Din acel moment, Simona a devenit mult mai sigură pe loviturile ei și a atacat inteligent pe reverul adversarei sale, precum a sfătuit-o antrenorul Victor Ioniță. Loviturile în lungul liniei i-au funcționat de minune, iar jocul variat de pe fundul terenului i-a adus satisfacție.

Halep și-a adjudecat primul set la 4, iar apoi a pus stăpânire și pe actul secund. A avut un mic hop de trecut în start, când și-a cedat din nou serviciul chiar la game-ul inaugural, însă apoi a fost de neoprit.

Prin victoria cu 6-4, 6-3, obținută într-o oră și 21 de minute, principala favorită a întrecerii de la Dubai s-a calificat în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Ekaterina Makarova. Rusoaica a învins-o în ultimul lor meci direct, în urmă cu mai puțin de o lună, în sferturile de finală de la Australian Open.

În cazul în care Simona va câștiga turneul de la Dubai, ea va reveni de luni pe locul 3 în clasamentul mondial, de unde a fost îndepărtată recent de Petra Kvitova. Cehoaica a pierdut în cursul zilei de miercuri, împotriva Carlei Suarez Navarro, și poate ceda locul de pe podium.

În urma victoriei cu Pironkova, sportiva născută la Constanța va primi 52.430 de dolari și 190 puncte în clasamentul WTA.

Meciul cu Makarova va fi transmis joi în direct, pe Digi Sport 2, și în format LIVE TEXT și VIDEO pe site-ul digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri