Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Roma

Data publicării:
simona halep suparata - getty-1

©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Setul decisiv este câștigat de Navarro cu 7 la 5.

Jucătoarea din Spania merge în finala turneului de Roma, după un meci dramatic, întins pe durata a două ore şi 30 de minute. În ultimul game al jocului, Simona a reuşit să anuleze două mingi de meci şi a ratat o şansă de break. La fel ca şi în urmă cu doi ani, românca se opreşte în semifinale în capitala Italiei.

SET NAVARRO. Jucătoarea din Spania câștigă al doilea set cu 6-3

SET HALEP. Simona câștigă în 36 de minute primul set al partidei: 6-2

5-2 pentru HALEP. Simona servește pentru câștigarea setului.

GAME HALEP, 4-2. Simona reușește să-și păstreze avantajul break-ului precedent și se desprinde la două puncte în primul set.

BREAK HALEP, 3-2! Simona preia conducerea în prima semifinală de la Roma, după ce a reușit să câștige din nou contra serviciului. Românca este din ce în ce mai sigură și a preluat controlul ostilităților. 

GAME HALEP,  2-2. Simona își face serviciul și restabilește egalitatea. După un început mai bun al ibericei, Simona dă senzația că și-a regăsit ritmul și lovește tot mai bine. 

RE-BREAK HALEP,  1-2. Românca revine rapid și a fructificat prima minge de break de care a beneficiat. Prima favorită de la Roma, după retragerea Serenei Williams, poate restabili egalitatea dacă își face serviciul. 

BREAK NAVARRO, 0-2. Simona a revenit de la 0-30, dar nu a reușit să o împiedice pe Navarro să câștige contra serviciului. Jucătoarea iberică face un break foarte devreme în meci și pare să controleze jocul până în acest moment.

GAME NAVARRO, 0-1. Jucătoarea iberică a reușit să câștige primul game al meciului, pe propriul serviciu, la 15. 

ACTUALIZARE 13:10 - A început meciul, cu Navarro la serviciu.


Simona Halep şi Suarez Navarro s-au mai întâlnit de nouă ori până în prezent, scorul fiind de 5-4 pentru jucătoarea română.

Carla Suarez Navarro, locul 10 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 4 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, fază în care va evolua împotriva Simonei Halep, locul 2 WTA.

Simona Halep a ajuns în penultimul act al competiţiei italiene după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-0, pe Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, sportivă venită din calificări.

În cealaltă semifinală a turneului de la Roma, Maria Șarapova, locul 3 WTA, o întâlnește pe compatrioata sa Daria Gavrilova, locul 78 WTA, care a trecut în sferturi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Christina Mchale, locul 65 WTA. Meciul dintre Șarapova şi Gavrilova are loc după ora 17.30.  

Maria Șarapova, locul 3 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o în sferturile de finală pe Victoria Azarenka, locul 29 WTA, scor 6-3, 6-2. Rusoaica s-a impus într-o oră şi 32 de minute şi a obţinut a opta victorie din cele 15 întâlniri directe cu rivala sa din Belarus, care a fost numărul unu mondial la începutul anului 2012.

Ultima întâlnire dintre Simona Halep și Carla Suarez Navarro a avut loc în luna martie, când sportiva din România a învins-o, cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1, pe Carla Suarez Navarro în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Simona Halep pierduse toate cele trei meciuri disputate anterior cu Suarez Navarro pe zgură, aceeaşi suprafaţă ca la Roma. În 2010, în turul I al turneului de la Barcelona, spaniola a câştigat cu 6-4, 3-6, 6-3, apoi în sferturile de finală ale aceluiaşi turneu, ediţia din 2012, cu 6-4, 6-1. Ultimul lor meci pe zgură a fost în turul întâi la Roland Garros, în 2013, când Suarez Navarro s-a impus cu 3-6, 6-2, 6-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri