Simona Halep a vorbit, la Jurnal pentru Copii, despre copilărie și începutul carierei sale

Data publicării:
simona halep la jurnal pentru copii

Simona Halep este cel mai bun ambasador al României şi al tenisului. Ascensiunea ei din ultimii ani a readus la viaţă sportul alb din ţara noastră şi a făcut ca sute de mii de copii din întreaga lume să-şi dorească să-i calce pe urme.

Simona Halep: Sunt copii care văd că îşi doresc să facă ceva în tenis, să joace cât de bine vor ei şi de ce nu să fie campioni într-o zi. Întotdeauna este o atmosferă deosebită când sunt printre copii. Îi ador. Mă simt bine cu ei, îmi aduc aminte de momentul când eram şi eu ca ei, pe teren de tenis, când am început tenisul.

Eu vreau să fiu mai repede ca ea, doar atât îmi doresc. Să-i bat pe toţi, să câştig..atât îmi doresc la tenis.

N-am mai jucat până acum tenis, dar am văzut la televizor cum a jucat Simona Halep şi am vrut şi eu să joc”, spun copiii care vor să fie campioni.

Simona Halep: Eu sper ca aceşti copii să aleagă tenisul pentru că le place tenisul în primul rând, că îşi doresc să facă ceva în viaţă şi după aceea că jucăm noi tenis bine. Suntem o inspiraţie pentru ei aşa cum şi noi am avut când am fost copii. Eu l-am avut ca idol pe Andrei Pavel, fiind tot din Constanţa, şi atunci când îl vedeam eram şi mai emoţionată ca ei, dar n-am avut şansa să joc cu el atunci când eram mică. Aceşti copii sper să-şi îndeplinească visul. În primul rând trebuie să-şi pună singuri un obiectiv în viaţă şi dacă vor să joace tenis pentru că este un sport greu... este un sport care cere foarte multe sacrificii, dar şi care îţi dă înapoi de mii de ori mai mult.

Simona Halep a început să joace tenis la patru ani. Pe atunci, nimeni nu îşi imagina că va ajunge numărul doi mondial şi că meciurile ei vor fi urmărite de o ţară întreagă. În schimb, tatăl ei, Stere Halep, a avut întotdeauna încredere în ea şi a ştiut de la bun început că acesta este drumul fiicei sale.

Simona Halep: Tatăl meu a venit întotdeauna cu mine la fiecare turneu... şi mama atunci când putea, dar mai aveam un frate acasă pe care trebuia să-l aibă în grijă. Tata întotdeauna mă certa când aveam emoţii pentru că trebuia să mă bucur de joc, să joc doar de plăcere. Ceea ce eu înţelegeam, dar nu puteam să fac acest lucru. Eram un copil şi nu înţelegeam ce înseamnă emoţiile. Aveam în stomac nişte fluturaşi pe care nu puteam să-i controlez. A fost o perioadă deosebită. Tatăl meu m-a sprijinit enorm şi a crezut enorm în mine. Nu este o perioadă uşoară pentru că îţi doreşti foarte mult să câştigi trofee şi turnee, dar nu este cel mai important lucru la momentul respectiv. Este importantă pregătirea, formarea, ca atunci când ajungi la seniori să ai toată baza pentru a performa la un nivel foarte înalt.

Acum, în România sunt de trei ori mai mulţi copii care joacă tenis comparativ cu anul 2013, când antrenorii se rugau de părinţi să-şi aducă puştii la antrenamente. Doar în capitală au venit peste 150 de copii la selecţia municipală de tenis. Simona Halep şi Irina Begu au fost alături de ei.

De cinci ori pe săptămâna joci tenis? Da! Acum înţeleg de ce joci aşa bine”, îi spune un copil pasionat de tenis Irinei Begu.

Cele mai bune jucătoare de tenis ale României au schimbat mingi cu puştii care vor să le calce pe urme şi şi-au amintit cu drag de începutul carierei lor.

Irina Begu: Prin prisma rezultatelor noastre vin din ce în ce mai mulţi copii şi au început să iubească acest sport. Şi eu când eram mică am avut un idol şi încercam s-o imit pe Martina Hingis, să fac absolut orice pe teren ca să fiu ca ea.

Simona Halep: Au venit foarte mulţi copii şi m-am bucurat să văd că aleg acest sport. Toţi au spus că joacă tenis, dar foarte mulţi nu ştiau nici măcar să ţină racheta. Ei văd meciurile noastre la televizor şi au senzaţia că deja joacă tenis.

Îmi place de Simona că joacă bine şi de Irina că mă cheamă şi pe mine Irina şi o ador.

Simona e bună rău. Mai pierde şi ea din când în când, dar mai mult câştigă. Îi ţin pumnii.

Joacă foarte bine şi ştiu că e numărul doi mondial.

Mi-aş dori ca Simona Halep să fie profesoara mea de tenis, cea mai bună profesoară”, spun copiii.

Simona Halep: Să-i lase să aleagă ei ceea ce vor să facă. Dacă vor să facă tenis sau nu. Să nu-i certe când au emoţii pentru că orice copil are emoţii atunci când intră pe teren şi trebuie să arate ce a învăţat până la momentul respectiv. Să-i susţină, să-i încurajeze, să nu-i certe niciodată atunci când pierd. Copilul trebuie încurajat întotdeauna şi cumva părintele trebuie să-i arate susţinerea permanentă indiferent de rezultat. Eu am avut sprijinul părinţilor şi cred că acest lucru m-a ajutat să am încredere în mine la un nivel mai înalt şi să mă simt tot timpul în siguranţă.

Irina Begu: Indiferent dacă a învins sau nu, să fie alături de ei. Pentru mine asta a contat foarte mult, familia mi-a fost alături indiferent de rezultate.

Pentru Simona Halep urmează acum Turneul Campioanelor, de la Singapore, transmis în direct la DigiSport, din 25 octombrie. După retragerea Serenei Wiliams, specialiştii spun că românca are toate şansele să-şi adjudece, anul acesta, cel mai important trofeu al carierei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri