Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor. Sportiva intră în vacanță și se declară mulțumită de realizări

Data publicării:
simona halep foto facebook wta

 

 Foto: Gulliver/Getty Images

ACTUALIZARE 17:10 Simona Halep intră în vacanță. Ea a postat pe Facebook un mesaj în care se declară mulțumită de bilanțul activității sale sportive de anul acesta și promite să revină mai puternică în 2016. „Este o performanță frumoasă și sunt foarte bucuroasă”, a scris Simona Halep.

„Un an lung, un an bun, un an cu multe provocări, un an cu de toate.  Este al doilea an la rând când termin în top 3, este o performanță frumoasă și sunt foarte bucuroasă.  În plus, am văzut din ce în ce mai mulți oameni venind să mă susțină oriunde am jucat, ceea ce mă face cu adevărat fericită. Să văd că jocul îmi este apreciat este o împlinire.
Vreau să mulțumesc fanilor mei, cu drag vă îmbrățișez pe toți.
Urmează o vacaaaanță, ca să mă odihnesc și să mă refac, iar după, perioada de pregătire - pentru că îmi doresc mult să revin mai puternică pentru anul 2016!”

Un an lung, un an bun, un an cu multe provocări, un an cu de toate. Este al doilea an la rând când termin în top 3,...

Posted by Simona Halep on Thursday, October 29, 2015

Finalistă anul trecut la Singapore şi principală favorită în acest an, Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor încă din faza grupelor. A doua jucătoare a lumii a pierdut în două seturi, scor 6-7, 1-6, în faţa plonezei Agnieszka Radwanska, numărul 6 WTA.

Pentru Radwanska a fost victoria cu numărul 500 în carieră, iar succesul cu Halep, al cincilea în nouă întâlniri directe, o menţine pe jucătoarea de 26 de ani în cursa pentru un loc în semifinale la turneul care încheie sezonul în circuitul WTA.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Simona, care a reuşit break-ul în primul game, dar avantajul său nu a durat foarte mult. Radwanska a egalat la 3 şi apoi a reuşit de fiecare dată să-şi păstreze serviciul, în ciuda faptului că Halep a avut nu mai puţin de 8 mingi de break.

S-a mers cap la cap şi astfel s-a ajuns în tie-break, acolo unde Halep părea scăpată în câştigătoare. Românca a condus cu 5-1 şi avea serviciul, dar din acel moment totul s-a rupt, iar Radwanska a câştigat următoarele şase puncte, ultimul după un schimb incredibil, şi şi-a trecut în cont primul set.

Setul secund a început cu un game câştigat greu de Simona, care apoi nu a mai avut replică la jocul fără greşeală al polonezei. Radwanska a lovit excelent, a fost agresivă, a controlat schimburile, în timp ce românca nu a putut câştiga nici măcar punctele care păreau facile.

Radwanska a câştigat 24 dintre ultimele 29 de puncte jucate şi s-a impus cu un categoric 6-1, pentru doar a doua victorie în ultimele şase dueluri directe cu Halep. Precedenta fusese reuşită în 2014, la Indian Wells.



Actualizare 11.00. Simona Halep a pierdut și al doilea set din meciul cu Agniezska Radwanska, scor 1-6, fiind eliminată de la Turneul Campioanelor.


Actualizare 10.30. Simona Halep a pierdut primul set din meciul împotriva Agniezskăi Radwanska, scor 6-7(5-7).


Simona Halep a trecut deja peste eșecul cu Maria Sharapova și este acum concentrată pentru câștigarea meciului cu Agniezska Radwanska. Va fi a noua întâlnire dintre cele două jucătoare de tenis, care, până acum, și-au împărțit în mod egal victoriile. În 2015, a avut loc un singur duel între Halep și Radwanska, în sferturile turneului de la Toronto, atunci când Simona a pierdut la zero primul set, însă a revenit incredibil și a câștigat. 

Nu mă gândesc că este un meci decisiv, sau că va fi un meci uşor sau dificil. Vreau doar să joc, am mai întâlnit-o, ştiu că aleargă foarte bine şi returnează multe mingi. Va fi un duel fizic, dar trebuie să fiu agresivă şi să joc cum am făcut-o şi anul trecut contra ei, tot aici”, a spus Halep, înaintea întâlnirii.

Chiar dacă a pierdut duelul cu Sharapova, Halep tot mai are şanse să se califice în penultimul act de pe primul loc din grupă. Tot ce trebuie să facă este să se impună în două seturi în faţa polonezei Agniezska Radwanska.

Scenariile posibile înainte de ultimele meciuri din cele două grupe.

În Grupa Roşie se mai dispută două meciuri: Simona Halep - Agnieszka Radwanska şi Maria Sharapova - Flavia Pennetta

1. Sharapova câştigă grupa şi Halep termină pe doi dacă:

  •  cele două îşi câştigă meciurile

  •  Halep pierde în 3 seturi şi Sharapova câştigă cu orice scor

  •  Halep câştigă în 3 seturi şi Sharapova pierde în 3 seturi

2. Pennetta câştigă grupa şi Sharapova termină pe doi dacă:

  •  Pennetta câştigă în minim de seturi şi Halep nu se impune în minim  de seturi

  •  Pennetta câştigă în 3 seturi şi Halep pierde

3. Halep câştigă grupa şi Pennetta termină pe doi dacă:

  •  Halep şi Pennetta se impun în minim de seturi

4. Halep câştigă grupa şi Sharapova termină pe doi dacă:

  •  Halep câştigă în minim de seturi şi Sharapova pierde în 3 seturi

5. Sharapova câştigă grupa şi Pennetta termină pe doi dacă:

  •  Sharapova se impune în 3 seturi şi Halep pierde în două seturi

6. Sharapova câştigă grupa şi Radwanska termină pe doi dacă:

  •  ambele se impun în minim de seturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri