Simona Halep, înaintea meciului cu Serena Williams: Trebuie să joc aşa cum am făcut-o în fiecare zi de când sunt în SUA

Data publicării:
serena williams halep - GettyImages - 1 oct 15

Foto: Gulliver/GettyImages 

Bineînţeles, mă aştept la un meci greu. Serena este foarte puternică. O cunosc destul de bine. Am fost adversare de multe ori. Ştiu că va fi dificil să obţin victoria, dar am am şansa mea. Va trebui să joc la cel mai bun nivel al meu, să fac totul pentru a câştiga. Cred că trebuie să joc aşa cum am făcut-o în fiecare zi de când am venit în SUA: agresiv, dar nu foarte puternic. Nu lovesc foarte puternic, ci rapid. Mă mişc bine. Lovesc cu încredere şi serviciul îmi merge bine. Deci sunt în regulă. Simt că pot să îi fac faţă. Vom vedea. Este greu. Repet asta pentru că este normal să fie greu. Este numărul unu mondial”, a spus Simona Halep, conform site-ului oficial al competiţiei. 

Simona Halep, locul 5 WTA, cap de serie numărul 5 şi deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, după ce adversara ei din optimi, sportiva cehă Barbora Strycova, locul 37 WTA, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0, pentru româncă.

Simona Halep o va întâlni în faza următoare pe Serena Williams mâine dimineață de la ora 4:00.

Aceasta va fi cea de-a opta confruntare între jucătoarele care au ocupat locurile 1 şi 2 în ierarhia mondială o bună parte a anului trecut, notează News.ro.

Serena Williams conduce detaşat, scor 6-1, în meciurile directe, cu victorii obţinute în ultimele trei partide: în finala de la Cincinnati, de anul trecut, scor 6-3, 7-5 (5), în semifinale la Miami, tot în 2015, scor 6-2, 4-6, 7-5, şi în finala Turneului Campioanelor din 2014, scor 6-3, 6-0. La această ultimă competiţie, Halep a obţinut singura ei victorie în faţa jucătoarei care domină tenisul în ultimii ani, scor 6-0, 6-2, în faza grupelor.

Celelalte meciuri au avut loc în 2013 şi anterior, toate fiind câştigate de Serena Williams: scor 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, scor 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma (ambele în 2013) şi scor 3-6, 6-2, 6-1, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon, în 2011.

Anul trecut, Simona Halep şi Serena Williams ar fi trebuit să joace una împotriva celeilalte în semifinalele turneului de la Indian Wells, însă americanca s-a retras înaintea partidei din cauza unei accidentări. Simona Halep s-a calificat, astfel, în finală, în care a învins-o pe Jelena Jankovici din Serbia, românca obţinând atunci cel mai important trofeu din carieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri