Simona Halep, învinsă de Flavia Pennetta în semifinalele de la US Open: 1-6, 3-6

Data publicării:
f 20150901 AO2 9271

Foto: usopen.org 

3-6. Penneta câștigă și al doilea set. Simona Halep nu a reușit să ducă meciul în decisiv, după ce Pennetta a valorificat a doua minge de meci pe care a avut-o, iar italianca ajunge, astfel, pentru prima oară într-o finală de Grand Slam. 

3-5. Game alb! Pennetta se distanțează și în acest al doilea set, în timp ce Simona Halep este de nerecunoscut. Nici în acest game nu a reușit vreun punct. Pennetta a câștigat ultimele 15 puncte!

3-4. Break Pennetta! Joc îngrijorător al Simonei, care nu a câștigat niciun punct în ultimele două game-uri. Halep trebuie să-și schimbe jocul.

3-3. Game Penneta, câștigat la 0! Italianca își impune ritmul și câștigă mingi spectaculoase, în timp ce în jocul Simonei revin erorile neforțate. 

3-2. Break Pennetta! Halep nu reușește să iasă din ritmul impus de adversară. Românca face o dublă greșeală și se apropie la scor. 

3-1. Break Halep! Partida s-a reechilibrat, dar game-ul i-a revenit Simonei după ce Pennetta a trimis de două ori în afara terenului.

2-1. Simona câștigă game-ul pe propriul serviciu. Forehand-ul nu o mai trădează iar Halep închide game-ul cu un rever în lung de linie în colțul terenului. A fost, probabil, cel mai bun game al Simonei, care și-a surprins adversara cu lovituri puternice și extrem de bine plasate.

1-1. Break Halep la 0! Simona reduce din erorile neforțate.

0-1. Break Pennetta! Italianca domină semifinala de la US Open și câștigă game-ul la 15.

A începutul setul al doilea.


Foto: usopen.org

1-6. Flavia Pennetta câștigă primul set în jumătate de oră! Simona nu se regăsește, a comis nu mai puțin de 14 erori neforțate, spre deosebire de cele 11 ale Flaviei. În plus, numărul 2 în clasamentul WTA nu a reușit niciun as, spre deosebire de unul singur al adversarei sale.

1-5. Pennetta este foarte atentă să nu greșească și joacă la așteptare. Numai o minge trimisă în fileu, într-un schimb frumos de mingi face ca Simona să nu cedeze rapid game-ul. În final, Penneta reușește al doilea break. Halep a ajuns la 12 erori neforțate.

1-4. Pennetta se distanțează la game-uri. Simona a câștigat primul punct, Flavia a revenit datorită serviciului. Simona face încă o eroare neforțată și îi cedează game-ul.

1-3. Break Pennetta. Halep începe game-ul mai agresiv și câștigă cu un punct spectaculos. Simona are o ieșire nervoasă după ce greșește o minge la 30-15 pentru Pennetta. 

1-2. Game Pennetta. Ambele jucătoare au făcut greșeli în acest game, însă Pennetta pare că intră mai greu în meci, având și prima dublă greșeală. Italianca revine la conducere după un backhand greșit al Simonei. Cu un joc variat, cu veniri inspirate la fileu, Simona și-a pus adversara în dificultate, care a avut greutăți în schimburile de pe fundul terenului.

1-1. Game Halep, câștigat la 0, grație unei greșeli făcute de Pennetta și unui serviciu bun.

0-1. Game Pennetta. Italianca a început partida cu mingi lungi. Halep a condus cu 15-0.

18:19. A început prima semifinală de la US Open. Flavia Pennetta are primul serviciu.

18:10. Simona Halep și Flavia Pennetta au intrat pe arena de la US Open și efectuează încălzirea.


Cele două semifinale au fost iniţial programate în această dimineață, în jurul orei 04:00 (ora României), dar au fost reprogramate din cauza ploii.

Simona Halep (23 de ani, locul 2 WTA), a doua favorită de la US Open, și Flavia Pennetta (33 de ani, locul 26 WTA), s-au întâlnit de patru ori până acum. Italianca a câștigat trei dintre dueluri, dar ultimul i-a revenit Simonei, la Miami, chiar în acest an.

Succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Simona Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Pentru calificarea în semifinalele US Open, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în semifinalele de la US Open, obţinând astfel şi cel mai bun rezultat din turneele de Grad Slam disputate în acest sezon.

US OPEN. Finala feminină, transmisă pe ecrane gigant pe Arena Națională, dacă Simona Halep o învinge pe Flavia Pennetta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri