Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat în turul al treilea la Indian Wells

Data publicării:
simina indian wells GettyImages-514966260

 


ACTUALIZARE 7:00  Simona Halep a început perfect turneul de la Indian Wells. Sâmbătă dimineață, deținătoarea trofeului în competiția californiană a învins-o în turul al doilea în două seturi pe Vania King (27 de ani, locul 202 WTA), scor 6-1, 6-1, în mai puțin de o oră.

În turul al treilea, sportiva din România o va întâlni pe Ekaterina Makarova (Rusia, 27 de ani, locul 32 WTA), care vineri a eliminat-o pe Lucie Hradecka (Cehia, 30 de ani, locul 77 WTA), cu scorul de 6-2, 6-2. Simona conduce cu 2-1 la meciurile directe cu Ekaterina Makarova, fostă ocupantă a locului 8 mondial, scrie digisport.ro


 

Monica Niculescu (28 de ani, locul 34 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells,  după ce a învins-o în trei seturi pe Heather Watson (23 de ani, Marea Britanie, locul 53 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-2.

Niculescu s-a impus după un meci care a durat două ore şi 12 minute şi la capătul lui românca a obţinut prima calificare în manşa a treia din opt participări consecutive la Indian Wells, scrie news.ro

Anul trecut, Niculescu s-a oprit în turul al doilea, după ce a pierdut, scor 5-7, 5-7, în faţa Serenei Wlliams.

Monica Niculescu va evolua în faza următoare împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, care a trecut de Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 57 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, în manşa a doua.

Niculescu şi Radwanska s-au mai întâlnit de trei ori, scorul fiind de  2-1 pentru poloneză. Radwanska a câştigat ultima lor partidă, cu 7-5, 6-1, disputată, la 23 februarie, în optimile de finală ale Qatar Open. Românca s-a impus anul trecut, în semifinalele turneului de la Nottingham, scor 5-7, 6-4, 6-0. Cu scorul de 6-4, 6-2 pentru sportiva aflată acum pe locul 3 WTA s-a încheiat primul meci pe care ele l-au jucat, în 2009, în primul tur al turneului de la Linz.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la competiţia din deşertul californian cu un premiu de 36.170 de dolari şi 65 de puncte WTA.


Simona Halep (24 de ani, locul 5 WTA) intră în competiție la Indian Wells sâmbătă dimineață, direct din turul al doilea, unde o va întâlni pe Vania King (27 ani, locul 202 WTA), din SUA.

În jurul orei 3:30, ora României, toate meciurile aflate în desfășurare la Indian Wells au fost întrerupte din cauza ploii. Meciul dintre Simona Halep și Vania King urma să se joace după încheierea celui dintre Venus Williams și Nara Kurumi, care s-a oprit în primul set, după 32 de minute, la scorul de 3-3 (15-15). După reluarea partidei, Venus Williams a rezistat doar două seturi la revenirea după 15 ani la turneul de la Indian Wells. A fost învinsă cu 4-6, 3-6 de Nara Kurumi, care merge în turul al treilea.

Pe același teren urmează să înceapă meciul Simonei Halep cu Vania King.

Sportiva din România este a cincea favorită la turneul din SUA și este deținătoarea trofeului, după finala câștigată anul trecut în fața Jelenei Jankovic. Dacă va reuși să câștige și în acest an, va intra în istoria competiției.

Simona Halep a anunțat că este mult mai bine pregătită decât la turneele de la Dubai și de la Doha, unde a ieșit încă din primul tur. Dacă atunci venea după o perioadă în care problemele au împiedicat-o să se antreneze la capacitate maximă, de această dată spune că și-a recăpătat forța și abia așteaptă să facă meciuri bune la Indian Wells.

Toate meciurile de la Indian Wells ale Simonei Halep vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri