Slipurile cu steagul malaezian era să-i bage în pușcărie

Data publicării:
F1 Grand Prix of Malaysia - Practice

Pilotul australian al echipei Red Bull, Daniel Ricciardo, câştigător, duminică, al Sepang, a intervenit la autorităţile malaysiene pentru a elibera nouă compatrioţi care fuseseră reţinuţi după ce s-au dezbrăcat pe circuit şi au rămas în chiloţi de baie pe care era imprimat steagul malaysian, informează lequipe.fr, citată de News.ro.

F1 Grand Prix of Malaysia - Practice
Foto: Guliver/GettyImages

Printre cei nouă s-a numărat şi un colaborator al ministrului australian al Industriei şi Apărării, Christopher Pyne. Ei s-au dezbrăcat la festivitatea de premiere şi au imitat gestul lui Ricciardo, bând bere din pantofi.

Aceştia au fost imediat reţinuţi de poliţie, pentru „insultă intenţionată cu scopul de a tulbura ordinea publică” şi pentru indecenţă. Joi, ei compărut încătuşaţi în faţa unui tribunal, care a decis să-i elibereze şi să le permită întoarcerea în Australia.

„Se pare că au învăţat lecţia şi nu cred că vor mai face asta în Malaysia. Pentru mine, a fost ceva inofensiv. Eu respect legea malaysiană, dar nu cred că ar trebui pedepsiţi mai mult. În Australia, lucrurile sunt un pic diferite şi sunt sigur că nu au avut intenţia de a insulta pe nimeni”, a declarat Ricciardo.

Incidentul i-a şocat pe malaysieni, care s-au simţit jigniţi de gestul acestora. În Malaysia, ţară musulmană, manifestările indecente sunt interzise.

Pilotul australian Daniel Ricciardo de la Red Bull a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, a XVI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, olandezul Max Verstappen, şi de germanul Nico Rosberg de la Mercedes.

Aceasa este prima victorie a lui Ricciardo în acest sezon, a patra din carieră şi a doua obţinută de Red Bull în 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri