Sportivi români, calificați pentru Olimpiada de la Rio, depistați cu meldonium. Mihai Donisian: „N-am mai luat din decembrie”

Data publicării:
mihai donisan digisport

 

Foto: Digisport.ro

Azi am aflat și eu că am fost depistat pozitiv cu meldonium, în urma unei testări pe care am efectuat-o acasă, pe 19 aprilie. E vina mea, recunosc. Eu am luat această substanță ani de zile, când nu se afla pe lista celor interzise. M-am oprit în luna decembrie, când am aflat că a fost interzisă. O luam ca supliment, ca niște vitamine, pentru a-mi ajuta inima să reziste la atâta efort”, a spus Mihai Donisan.

Repet, niciodată nu am luat nimic interzis și am militat pentru un sport curat. E foarte ciudat însă. Eu mai am un control efectuat la Naționale, pe 21 februarie, care a fost negativ. Pe 19 aprile testul e pozitiv. Nu mai înțeleg nimic. Voi aștepta să văd ce se decide în privința asta și voi face un memoriu către WADA. E tot ce pot să fac în acest moment. Regret, pentru că nicidată nu am luat substanțe interzise”, a spus săritorul în înălțime.

Mihai Donisan obţinuse calificarea la JO, la săritura în înălţime (2,29 metri) şi Claudia Ştef la 20 km marş (timp de 1:34.31 ore).

Citiți și: 

O nouă lovitură pentru sportul românesc. Canoistul Liviu Dumitrescu, campion mondial și european, prins dopat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri