Steaua sărbătorește 28 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Data publicării:
258659 258659 steaua 1986

Pe 7 mai 1986, Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, la capătul unei finale dramatice contra celor de la Barcelona. Cu scorul de 0-0 după 90 de minute de joc și după cele două reprize de prelungiri, formația din Ghencea s-a impus cu 2-0 la loviturile de departajare, după golurile marcate de Marius Lăcătuș și Gabi Balint, în timp ce Helmuth Duckadam a parat toate cele patru penalty-uri executate de catalani.

Nu putem alcătui, cred eu, la ora actuală o echipă din campionatul nostru intern atât de puternică care să fie capabilă să facă față celorlalte mari cluburi din campionate puternice din Europa, care participa în Champions League”, spune Marius Lăcătuş, antrenor CSMS Iaşi.

Steliştii nu pot participa astăzi la sărbătoarea fostelor glorii. Au meci mâine, la Cluj, contra Universităţii, transmis de Digi Sport 1 de la 21:30.

Ei merg și sărbătoresc împreună, noi, din păcate, avem meci joi. Nu avem timp, dar întotdeauna ne bucurăm de această zi importantă din istoria clubului nostru. Merită acești oameni în fiecare zi să fie sărbătoriți, pentru că tot ce au realizat ei va fi foarte greu de realizat în viitor”, spune Laurenţiu Reghecampf.

Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei din 1986, finala Cupei Campionilor Europeni din 1989 şi semifinala Cupei UEFA din 2006 sunt cele mai mari performanţe obţinute de Steaua în fotbalul continental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri