Superstiții în fotbal. Ce face Mutu înainte de meciuri, ce-l îngrozea pe Gică Popescu și tradiția selecționerilor

Data publicării:
gica popescu iordanescu veche GettyImages-52920845

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Adi Mutu e primul nominalizat din România, amintindu-se că obișnuiește să-și pună busuioc în jambiere, înainte meciurilor. Un grup de ghicitoare l-au avertizat odată pe Mutu că asupra lui planează un blestem de la o fostă iubită, dar jucătorul a răspuns că nu e nicio problemă, pentru că poartă lenjeria intimă pe dos.

Gică Popescu era îngrozit pe când juca la Galatasaray dacă îi vedea pe colegi că țin ghetele cu crampoanele în sus, considerând că asta aduce ghinion. Marius Lăcătuș nu lăsa pe nimeni să-i atingă echipamentul în ziua meciului, înaintea lui.

Fostul selecționer și câștigător al Cupei Campionilor Europeni, Emeric Ienei, a dezvăluit că nu s-a temut niciodată de cifra 13, din contră, căuta la hotel să stea în camere care aveau 13 la final. „Fiica mea e născută pe 13 septembrie!”, a spus antrenorul.

Și tot legat de antrenori, trei dintre selecționerii României, Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu și Victor Pițurcă au  aceeași superstiție: autocarul în care călătorește echipa să nu meargă niciun centimetru cu spatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri