Tatăl lui Novak Djokovic, declarații dure despre Roger Federer: „Nu înțeleg de ce mai joacă, are 34 de ani”

Data publicării:
GettyImages-478972886-1

Foto: Părinții lui Novak Djokovic, Srdjan Djokovic și Dijana Djokovic, la Wimbledon 2015/ Gulliver/ Getty Images

De asemenea, tatăl sârbului a precizat că fiul său a avut o ascensiune mai dificilă din cauza mediului din care provine, spre deosebire de Federer.

Srdjan Djokovic a amintit un incident din Cupa Davis din 2006, când sârbul l-a învins pe Stanislas Wawrinka. Atunci, Novak Djokovic a avut nevoie de mai multe intervenții din partea medicului său pentru niște probleme cu sinusurile, iar după meci, Rger Federer s-ar fi referit la problema lui Djokovic ca fiind „o glumă”.

S-a prezentat ca cel mai bun jucător din lume, dar nu și ca o persoană bună. Nimeni nu l-a tratat vreodată pe Novak așa. Nu înțeleg de ce Federer încă joacă tenis. Nu știu de ce încă joacă, are 34 de ani”, a spus tatăl sârbului.

La acea vremea, Srdjan Djokovic i-a explicat fiului său că din cauza țării din care provine, drumul său este unul mai dificil decât cel al lui Roger Federer.

Întotdeauna i-am explicat lui Novak că provine dintr-o țară mică, bombardată, care a trecut prin multe războaie și de aceea ca avea un drum dificil de parcurs în toată viața lui. Novak nu a rănit niciodată pe nimeni. Huiduielile l-au făcut mai puternic”, a spus tatăl sportivului.

Srdjan Djokovic a amintit și despre meciul din semifinala US Open din 2011, când sârbul l-a învins pe Roger Federer.

„Din cei 24.000 de spectatori, 23.000 scandau numele lui Federer. Novak a câștigat meciul a luat microfonul și a spus 'ați fost cel mai minunat public din lume'. Asta înseamnă să ai putere psihică ca granitul”, a concluzionat tatăl sportivului. 

Novak Djokovic este considerat unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume. Sârbul a câștigat 11 Grand Slam-uri și a fost numărul unu ATP 190 de săptămâni. Este primul jucător de tenis sârb care să obțină această performanță. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri