Tecău și Mergea au câştigat finala de dublu la BRD Năstase-Țiriac Trophy

Data publicării:
571df1b795f9cf2c611ab247

Primul set al partidei s-a disputat duminică, dar meciul a fost întrerupt din cauza ploii. Întâlnirea a fost reluată azi, iar sportivii noştri au reuşit să câştige şi cel de-al doilea set şi, implicit, meciul şi turneul.

Mergea (13 ATP la dublu) şi Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua, scrie digisport.ro.

Pentru câştigarea titlului, Florin Mergea şi Horia Tecău vor primi 250 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 25.070 de euro.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Horia Tecău deţine un record insolit la dublu, patru victorii la Bucureşti cu patru parteneri diferiţi, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar acum alături de Florin Mergea.

Tecău are acum 28 de titluri cucerite la dublu, dar şi 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câştigate şi alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Cei doi sportivi români, care de obicei joacă alături de alţi parteneri în circuit, au evoluat împreună la acest turneu pentru a pregăti participarea lor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ediţia precedentă a probei de dublu din cadrul BRD Năstase Ţiriac Trophy a fost câştigată de perechea Marius Copil/Adrian Ungur.

Aceasta a fost ultima ediţie a BRD Năstase Ţiriac Trofy, omul de afaceri Ion Ţiriac cedând licenţa turneului pentru următorii doi ani unei competiţii care va avea loc al Marbella.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri