Tenis | Roger Federer: „Mă gândesc la retragere”

Data publicării:
roger federer GettyImages-504138196 1

 Foto: Gulliver/GettyImages

Jucătorul din Țara Cantoanelor, care nu a mai evoluat de la Openul Australiei din luna ianuarie, urmează să-și facă revenirea în competiție cu ocazia Mastersului 1.000 de la Monte Carlo, după operația la genunchiul stâng pe care a efectuat-o în această iarnă, la finalul competiției de la Antipozi, unde a fost eliminat în semifinale de sârbul Novak Djokovic.

„Am trăit ore dificile și am simțit că lumea mea era fragilă. Am realizat că nu eram decât un trecător. Mi-a fost teamă în ceea ce privește operația și am fost foarte neliniștit când m-am trezit. Apoi, când m-am putut deplasa cu ajutorul cârjelor și am făcut primul meu pas adevărat, ceea ce a fost foarte complicat la început, totul a decurs mai bine”, a povestit Federer într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.

Campionul elvețian a recunoscut că momentul retragerii sale din activitate este tot mai aproape, însă deocamdată simte încă plăcerea de a juca și a participa la turnee.

„Da, mă gândesc la retragere și mă întreb ce cale va urma reflecția mea. Fiecare jucător a trăit acest lucru în mod diferit și, uneori, nu ai de ales. Acest lucru trebuie să vină în mod natural și va trebui să mă simt confortabil cu decizia. Dar recunosc că este plăcut acasă, mai ales să rămâi în același loc o perioadă mai lungă. Cu excepția momentelor în care trebuie să plec din nou în circuit, simt încă această plăcere. Va veni însă un moment în care va trebui să iau o decizie definitivă. Pentru moment, sunt fericit așa”, a mai declarat Federer.

În privința viitorului său profesional după ce va agăța racheta în cui, elvețianul a precizat: „Am spus mereu că nu voi fi nici antrenor și nici comentator, însă cine știe? Niciodată să nu spui niciodată. Voi iubi întotdeauna tenisul și cred că va trebui să rămân implicat, poate doar ajutând copiii în Elveția, încă nu știu”.

Deținătorul recordului de victorii în turneele de Mare Șlem (17) a fost rugat să comenteze și recentele scandaluri care au afectat lumea tenisului, cele legate de meciurile trucate și cazurile de dopaj, în special cel al rusoaicei Maria Șarapova.

„Nu știu nimic despre pariuri, nu am fost abordat niciodată”, a spus Federer în privința meciurilor trucate în beneficiul rețelelor de pariuri ilegale. În ceea ce privește dopajul, tenismanul elvețian a precizat că „cei care au fost prinși nu mai sunt în circuit”, iar scandalul care o vizează pe Maria Șarapova „este un lucru negativ pentru sport”, însă „trebuie așteptat verdictul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri