Tenis | Trei românce pe tabloul principal la Charleston. Îi va mai întinde mâna Dulgheru lui Bouchard?

Data publicării:
tenis 1

Ţig (21 ani, 129 WTA) a intrat pe tabloul principal din postura de lucky loser, după ce a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de olandeza Lesley Kerkhove (24 ani, 190 WTA), cu 1-6, 6-3, 6-4, după o oră lu 47 de minute. Ţig, care o învinsese pe olandeză anul acesta în calificări la Sankt Petersburg, cu 7-6 (4), 6-3, a reuşit opt aşi, dar a şi comis nouă duble greşeli.

Dacă iniţial Irina Begu şi Alexandra Dulgheru trebuiau să fie adversare în primul tur, retragerile sârboaicei Jelena Jankovic şi cehoaicei Petra Cetkovska au schimbat tabloul de simplu.

Irina Begu (25 ani, 35 WTA), cap de serie numărul 13, va juca în runda inaugurală cu Caroline Garcia (Franţa), jucătoare de 22 de ani, aflată pe locul 48 în lume. Begu şi Garcia s-au înfruntat de două ori, la acelaşi turneu, în acelaşi an, împărţindu-şi victoriile. În 2014, românca a învins în ultimul tur al calificărilor la New Haven, cu 6-4, 5-7, 7-6 (5), iar Garcia şi-a luat revanşa în primul tur al tabloului principal, cu 7-6 (4), 7-6 (4).

Alexandra Dulgheru (26 ani, 91 WTA) va juca în primul tur cu Eugenie Bouchard (22 ani, 45 WTA), pe care a învins-o în meciul de Fed Cup cu Canada, de anul trecut, de la Montreal, cu 6-4, 6-4. Atunci, la finalul conferinței de presă premergătoare meciului dintre cele două, Bouchard a refuzat să îi strângă mâna româncei, spunând că gestul are legătură cu o superstiţie de-a ei. Alexandra Dulgheru nu a rămas datoare în faţa lui Eugenie Bouchard și la finalul meciului s-a îndreptat către staff-ul României să dea mâna cu membrii echipei, dar aceştia s-au prefăcut că nu vor să facă asta, gestul fiind o ironie la adresa momentului arogant produs de finalista de anul trecut de la Wimbledon.


Ţig o va înfrunta pe germanca Laura Siegemund (28 ani, 75 WTA).

La dublu, Raluca Olaru face pereche cu Lara Arruabarrena (Spania), adversare în primul tur fiindu-le americancele Raquel Atawo şi Abigail Spears, favoritele numărul patru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri