Tenis | Victorie istorică pentru Begu. Niculescu merge și ea în turul trei la Miami

Data publicării:
irina begu niculescu 1

Foto: Gulliver/GettyImages

În paralel cu disputa Monicăi, Irina Begu a jucat, tot în turul secund o partidă care va rămâne în istoria competiţiei. După un prim set în care a evoluat foarte bine, bucureşteanca a pierdut total controlul. A reuşit să îşi adjudece în manşa secundă primul game - unul foarte disputat -, însă a cedat ulterior 11 game-uri la rând.

Când nimeni nu se mai aştepta, Irina a reintrat în meci. Punct cu punct, românca a crescut nivelul, e adevărat, şi pe fondul relaxării totale a adversarei. În general excelentă la serviciu, Lisicki a greşit enorm, iar Begu a „înviat” din propria cenuşă. A servit chiar pentru meci, la 6-5, însă cu o ultimă tresărire de orgoiliu nemţoaica a trimis decisivul în tie-break. Unde Begu a fost mult mai proaspătă mental şi nu i-a acordat nicio şansă.

După o primă parte a anului 2016 în care a suferit din cauza accidentărilor, acest succes este o adevărată injecţie de moral. În turul următor, Begu nu va avea o misiune grea: o va întâlni pe învingătoarea partidei - Belinda Bencic (10 WTA) - Kristina Pliskova (101 WTA).

De menţionat şi faptul că Begu a reuşit în disputa cu Lisicki chiar să salveze o minge de meci. S-a dovedit foarte puternică psihic şi a reuşit o revenire demnă de cartea de istorie a tenisului.

Monica Niculescu (33 WTA) s-a calificat în turul trei la Miami, după o victorie în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-0 în faţa lui Shuai Peng.

De ceva mai mult de o oră a avut nevoie sportiva din Slatina pentru se desprinde la 6-1, 3-0 şi jocul părea încheiat. Conştientă că are în faţă o adversară mult mai slabă, Monica şi-a permis luxul să iasă puţin din zona de confort şi să treacă într-un registru mai puţin familiar. A urcat de destule ori la fileu şi a lovit uneori plat, lucru care a costat-o prelungirea meciului. Chinezoaica a revenit şi şi-a adjudecat 6 game-uri la rând, pentru ca apoi în decisiv sportiva noastră să se adune şi să nu mai cedeze vreun game.

Graţie şi unui serviciu care a intrat excelent (77% procent la primul serviciu), Niculescu i-a oferit prima minge de break adversarei abia în setul secund, la scorul de 6-1, 3-1. A scăzut mult ulterior din punct de vedere al cifrelor la primul serviciu, pentru ca în manşa decisivă să revină la cadenţa iniţială.

În turul următor, Monica va da piept cu învingătoarea sportiva din Statele Unite Coco Vandeweghe, care a reuşit surpriza, trecând de favorita 6, Carla Suarez Navarro, scor 6-4, 6-2. Niculescu şi Vandeweghe s-au întâlnit până în prezent de două ori, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei de peste Ocean.

Tot în turul trei obţinuse deja calificarea Simona Halep, care o va înfrunta pe Julia Gorges sâmbătă, de la ora 17:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri