Turneul Campioanelor | Simona Halep a învins-o pe Flavia Pennetta (2-0) în primul meci de la Singapore

Data publicării:
22.10 halep-victorie

ACTUALIZARE 10:26 - Debut cu dreptul la Turneul Campioanelor. Simona câștigă meciul cu Flavia Pennetta cu 2-0. (6-0, 6-3). 

Halep, principala favorită, s-a impus după o oră şi zece minute în faţa italiencei, cap de serie numărul şapte. Românca şi-a luat revanşa după ce Pennetta (33 ani, numărul opt mondial) a învins-o luna trecută, în semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3, italianca reuşind apoi să câştige turneul.

ACTUALIZARE 9:40 - Simona Halep a câștigat primul set al confruntării cu 6 la 0.


Simona Halep face parte din „Grupa Roşie”, alături de Maria Şarapova, Agnieszka Radwanska şi Flavia Pennetta. Este o grupă infernală pentru locul 2 mondial, cu cele mai puternice sportive ale momentului. La Turneul Campioanelor, care începe astăzi şi este în direct pe Digi Sport, participă cele mai bune opt jucătoare ale lumii în anul în curs. Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat forfait pentru ediţia din 2015.

În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând să se califice în semifinale, fază în care se vor întâlni ocupanta locului 1 dintr-o grupă cu ocupanta locului 2 din cealaltă grupă. Învingătoarele din semifinale îşi vor disputa trofeul. Cele două grupe de la Turneul Campioanelor sunt:

Grupa Roşie:

1. Simona Halep

2. Maria Şarapova

3. Agnieszka Radwanska

4. Flavia Pennetta

Grupa Albă:

1. Garbine Muguruza

2. Petra Kvitova

3. Angelique Kerber

4. Lucie Safarova

Potrivit statisticilor, Simona Halep stă mai bine la capitolul întâlniri directe cu Kvitova, Kerber şi Safarova, este la egalitate cu Radwanska şi este condusă de Şarapova şi Pennetta. Muguruza nu intră în calcul, pentru că nu poate evolua în faza grupelor împotriva Simonei, fiind cap de serie. Dintre jucătoarele prezente la a 45-a ediţie a turneului, Simona Halep are cele mai multe victorii în acest an, alături de Kerber (48). Singurele două jucătoare prezente la această competiţie care au câştigat trofeul sunt Petra Kvitova (2011) şi Maria Şarapova (2004).

Mai multe informaţii despre Turneul Campioanelor şi programul complet al transmisiilor în direct de la Singapore pot fi accesate pe digisport.ro 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri