Turneul Campionilor, de duminică, în exclusivitate la Digi Sport

Data publicării:
turneul campionilor

Proba de dublu a Turneului Campionilor va fi extrem de interesantă pentru români. Perechile Tecău/Rojer şi Mergea/Bopanna speră la un rezultat cât mai bun, dar în joc e şi poziţia de număr unu mondial la finalul lui 2015. Lideri în clasament în acest moment sunt fraţii Bryan, cu 6,465 puncte, dar Tecău şi Rojer ţin aproape, având cu doar 65 de puncte mai puţin, relatează digisport.ro.

Florin Mergea şi Rohan Bopanna au urcat primii pe scenă la tragerea la sorţi pentru Turneului Campionilor. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au fost prezentaţi înaintea fraţilor Bryan.

Românii se pot înfrunta doar în semifinale sau în finală. Tecău şi Rojer au picat în grupă cu campionii de la US Open, Herbert şi Mahut, dar şi cu cea mai în formă pereche formată din circuit, Dodig - Melo.

Ne dorim să câștigăm turneul, avem tot ce trebuie, avem jocul necesar, avem încredere în acest an. Meciurile vor fi grele, pentru că sunt multe echipe care sunt în formă în acest moment”, a declarat Horia Tecău.

Mergea şi Bopanna au avut ghinion. Pe lângă fraţii Bryan, îi vor mai înfrunta pe finaliştii de la Wimbledon, Murray şi Peers, dar şi pe italienii Bollelli şi Fognini.

România mai are un motiv de mândrie. Una dintre grupele competiției de la Londra poartă numele lui Ilie Năstase. Ilie Năstase a câștigat de patru ori Turneul Campionilor, în anii 1971, 1972, 1973 și 1975.

Greii tenisului mondial şi-au unit forţele după tragerea la sorţi în proba de simplu. Novak Djokovic şi Roger Federer sunt principalii favoriţi în grupa Stan Smith, din care mai fac parte cehul Tomas Berdych şi japonezul Kei Nishikori.

Sârbul, câştigător al ultimelor două ediţii ale competiţiei, va debuta, duminică, de la ora 16, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, împotriva japonezului Kei Nishikori.

Celălalt meci din grupă, programat duminică, de la ora 22, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, îi va aduce faţă în faţă pe Roger Federer şi Tomas Berdych.

Andy Murray are prima şansă în grupa Ilie Năstase. Britanicul se va lupta pentru calificarea în careul de aşi cu Stan Wawrinka şi cu spaniolii Rafael Nadal şi David Ferrer.

Andy Murray şi Rafael Nadal vor debuta, luni, la Turneul Campionilor, de la ora 16, în direct la Digi Sport 2.

Spaniolul va încerca să-şi completeze palmaresul cu singurul trofeu major care îi lipseşte. Cei doi s-au întâlnit chiar săptămâna trecută, în semifinalele Masters-ului de la Paris, unde Murray s-a impus în două seturi.

Pentru toți jucătorii este un mod interesant de a termina anul, ai şansa să înfrunţi cei mai buni jucători din lume”, spune Andy Murray.

Andy Murray pare în formă înainte de startul Turneului Campionilor. Britanicul va debuta împotriva lui David Ferrer, luni, de la ora 16, ÎN DIRECT la Digi Sport 2.

Rafael Nadal vrea să încheie en-fanfare cel mai slab sezon al său din ultimele 10. Numărul 5 mondial îl întâlnește pe Wawrinka, luni, de la ora 22. Turneul Campionilor este singurul titlu major care îi lipseşte spaniolului din palmares.

Este o realizare pentru mine să fiu din nou aici, la Londra, întotdeauna este ceva special. Vreau doar să mă bucur de zilele premergătoare turneului şi sper să fiu gata pentru acţiune”, a declarat Nadal.

Duel de foc va fi în grupa Stan Smith de la Turneul Campionilor. Cel mai bun jucător din lume, Novak Djokovici, îl înfruntă pe omul cu șase trofee la această competiție, Roger Federer. Fan al elvețianului, Ilie Năstase recunoaște că favoritul său va avea viață grea la Londra. Sârbul l-a impresionat pe primul lider al clasamentului ATP.

Duminică, de la ora 20:00 intră în scenă și primul român - perechea Florin Mergea/ Rohan Bopanna joacă împotriva fraților Bryan.

Horia Tecau și Jean Julien Rojer deschid ziua de luni, de la ora 14.00, contra dublului Matkowski-Zimonjic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri