UEFA a decis rejucarea ultimelor 18 secunde dintr-un meci

Data publicării:
uefa com facebook

Meciul va fi reluat de la scorul de 2-1 pentru Norvegia şi penalty pentru Anglia.

În minutul 96 al partidei, Anglia a primit o lovitură de pedeapsă, după un fault al Tuvei Hansen asupra lui Ayane. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Leah Williamson, însă centralul german Marija Kurtes a dictat lovitură liberă indirectă pentru Norvegia, deoarece Rosella Ayane intrase în suprafaţa de pedeapsă, înainte ca Williamson să atingă mingea.

Dacă lovitura ar fi fost parată de portarul Norvegiei, atunci Kurtes ar fi trebuit să acorde lovitură liberă indirectă pentru nordice, însă în acest caz lovitura trebuia executată din nou.

Decizia UEFA s-a bazat pe un precedent al FIFA din 2005, însă forul mondial a hotărât rejucarea integrală a partidei dintre Uzbekistan şi Bahrain, în preliminariile Cupei Mondiale din 2006.

Ambele echipe, Norvegia şi Anglia, se află încă la Belfast, unde are loc turneul de calificare.

Fostul arbitru englez Graham Poll, care a comis o eroare la meciul dintre Croaţia şi Australia de la Cupa Mondială din 2006, când l-a eliminat pe fundaşul Josip Simunici abia după ce i-a acordat trei cartonaşe galbene, consideră că UEFA a creat un precedent periculos.

S-a creat un precedent periculos. Ce se va întâmpla la ediţia de anul viitor a Campionatului European din Franţa, dacă o astfel de eroare apare în primele minute ale unui meci din ultima etapă a grupelor? Va fi meciul rejucat, iar calendarul întregului turneu va fi dat peste cap? Eu aproape că am cauzat o astfel de hotărâre la Cupa Mondială din Germania, când nu l-am eliminat pe Simunici după două galbene. Atunci, FIFA nu ar fi permis o rejucare a meciului. Scorul, când am comis eroarea, era 2-2, dar dacă Croaţia ar fi înscris, atunci s-ar fi calificat în optimi. Îmi aduc aminte că australienii mi-au spus că în cazul în care Croaţia ar fi înscris în ultimele trei sau patru minute, ar fi făcut apel şi s-ar fi aşteptat la o rejucare. Precedentul a fost creat. Acum trebuie să aşteptăm următoarea eroare, care va veni. UEFA trebuie să spere că o astfel de greşeală nu va afecta un turneu major”, a completat Poll.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri