UEFA plănuiește schimbări majore în Liga Campionilor!

Data publicării:
307-uefa champions league6

 

Cea mai interesantă variantă implică participarea a 16 echipe, față de 32, câte sunt în acest moment. Acestea ar urma să fie împărţite în două grupe de câte opt (față de opt grupe a câte patru participante), în care se dispută meciuri tur-retur, fiecare cu fiecare, ce asigură un minim de 14 jocuri.

Principalul argument adus de UEFA este că înjumătățirea numărului de echipe va spori calitatea competiţiei, iar cluburile vor avea venituri mai mari pentru că vor juca mai multe meciuri, sunt argumentele care vin în sprijinul acestor măsuri.

În schimb, va fi abandonat proiectul „global” al lui Michel Platini, președintele suspendat al forului continental, care dorea ca în cea mai puternică întrecere a cluburilor să poată participa cât mai multe echipe și să aibă șanse chiar și formațiile din țări care au coeficiente scăzute. Astfel, în ultimii ani au avut parcursuri notabile echipe ca BATE Borisov (Belarus) sau APOEL Limassol (Cipru).

O altă implicație ar fi existența mai multor tururi preliminare înaintea fazei grupelor.

Ca exemplu concret adus în favoarea schimbărilor preconizate a fost un caz din sezonul 2008-2009 din Liga Campionilor, când Real Madrid a fost în aceeași grupă cu BATE Borisov, iar audiențele meciurilor au fost scăzute. UEFA dorește obținerea unor venituri mai mari și o populariate mai mare pentru cea mai tare competiție europeană a cluburilor, astfel că vrea o „sită” care să „cearnă” cât mai bine înaintea fazelor principale.

UEFA a confirmat că are contacte cu toate părţile interesate, inclusiv cluburile, iar orice plan viitor de modificare a formatului competiţiei va fi coordonat şi negociat cu cluburile, dar în prezent nu există nicio propunere concretă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri