Ultima fiță în materie de schi. Cât costă să închiriezi întregul munte 

Data publicării:
New Ski Resort Attracts Tourists After Heavy Snow In Beijing
Foto: Gulliver/Getty Images

Zăpada proaspătă a devenit una dintre cele mai rare "materii prime" din lume, astfel că un club privat de schi din statul american Colorado limitează accesul la doar 80 de oaspeți pe zi, exceptând situația în care cineva închiriază întregul munte, un avantaj care diferențiază această stațiune de altele mult mai renumite precum Aspen sau St. Moritz, informează Bloomberg.

New Ski Resort Attracts Tourists After Heavy Snow In Beijing
Foto: Gulliver/Getty Images

Pentru 14.000 de dolari pe zi, cei interesați au la dispoziție întreaga suprafață schiabilă de 1.819 acri (736 de hectare) a stațiunii Silverton Mountain. Rezervările sunt disponibile publicului și se vând cu câteva luni în avans, însă acces garantat au doar 25 de clienți fideli care au dobândit statutul "elite". Pentru un supliment de 900 de dolari poate fi obținut și un elicopter.

"Timpul este ceva de neînlocuit. Banii? Poți întotdeauna să câștigi alții", declară Aaron Brill, unul dintre coproprietarii Silverton Mountain, citați de Agerpres.

Silverton este doar unul dintr-o listă în creștere de cluburi de schi din SUA rezervate doar membrilor. De exemplu, pentru prima dată în acest an, clubul de schi Hermitage Club din Vermont permite membrilor să închirieze, timp de o zi, întreaga suprafață de 194 acri (78,5 hectare) a muntelui, în schimbul unei sume de 60.000 de dolari. De asemenea, clubul Cimarron Mountain Club din Colorado are doar 15 membri, care în schimbul sumei de 3,2 milioane de dolari fiecare, primesc o proprietate cu o suprafață de 35 de acri (aproximativ 14 hectare) unde pot să își construiască cabana de schi pe care și-o doresc, plus acces nelimitat pe cei 2.000 de acri (800 de hectare) de pârtie.

"Stațiunile private de schi sunt noul avion privat. Ele oferă călătorilor de lux o experiență lipsită de cozi, astfel încât să poată fi mai atenți la familiile și partenerii lor de călătorie", afirmă Jack Ezon, președintele agenției de turism Ovation Vacations.

Acest trend a fost început în 1999 de Yellowstone Club din Big Sky, Montana. Suprafața sa schiabilă de 2.200 de acri (890 de hectare) este disponibilă doar celor 864 de deținători ai proprietăților de pe acest munte, proprietăți cu o valoare cuprinsă între 3,15 milioane și 25 de milioane de dolari, la care se adaugă un comision inițial de 300.000 de dolari plus o taxă anuală de 39.500 de dolari.

"A introdus un nou nivel de exclusivitate definit prin capacitatea unei persoane de a investi într-o proprietate imobiliară", apreciază Michael Berry, președintele National Ski Areas Association.

În cele din urmă, un club de schi care este rezervat doar membrilor este o opțiune viabilă din punct de vedere financiar, susține David Panagrossi, proprietarul Plymouth Notch, cu club privat de schi din Vermont. În timp ce căderile de zăpadă nu mai sunt un lucru garantat, taxele plătite de membrii sunt, subliniază Bloomberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri