Un român de etnie maghiară aleargă în cinstea Zilei Naționale

Data publicării:
polgar levente steag romania
Foto: Facebook/ Polgar Levente Ioan

Ultramaratonistul Polgar Levente va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud - Alba Iulia. El a lansat și o invitație oricui dorește să i se alăture în acest gest prin care își arată respectul față de Ziua Națională a României.

polgar levente steag romania
Foto: Facebook/ Polgar Levente Ioan

Dacă în 2015, Levi, cum îi spun prietenii, a străbătut de unul singur, în circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Mureșan, anul acesta sunt semnale că grupul va fi mult mai mare.

Oricine este binevenit", a spus Polgar Levente pentru Agerpres. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura și o parte din membrii grupului Invictus și alergători de la CSM București.

El a creat și un eveniment pe pagina sa de Facebook, „Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, unde menționează că startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune că oricine dorește să i se alăture poate să facă acest lucru de unde dorește, ținând cont de lungimea traseului, invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor și câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, și de această dată, Polgar Levente va alerga ținând în mâna stângă drapelul României.

Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de conviețuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania — n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt povești, noi ne avem bine, trăim bine împreună”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri