US OPEN. Simona Halep a câștigat în trei seturi primul meci al turneului și s-a calificat în turul al doilea

Data publicării:
halep us open digisport

Danielle Rose Collins i-a pus destule probleme Simonei Halep în primul tur de la US Open. Deţinătoare a unui wild-card, jucătoarea din America a câştigat primul set în tie-break. Halep şi-a revenit în actul secund. A servit mult mai bine, a făcut două break-uri şi s-a impus cu 6-1. Setul decisiv a fost dominat de asemenea de româncă. Halep s-a impus cu 6-2, la finalul a două ore de joc.

„Adversara mea a jucat foarte bine, mai ales în prima parte. Pentru mine a fost un început dificil, dar întodeauna startul într-un turneu este unul greu. După primul set am fost nervoasă. Mai târziu am reușit totuși să mă duc peste Danielle, să lovesc mingea foarte puternic, deși am făcut mai multe greșeli pe care trebuie să le elimin pe parcursul meciurilor următoare”, a spus Simona Halep după meci.

„Publicul a fost de partea ei, dar era normal, deoarece era o reprezentantă a gazdelor. Până la urmă, însă, a fost fair-play și cu mine”, a adăugat ea.

În turul al doilea de la US Open, numărul 2 WTA o va întâlni pe Jana Cepelova. Jucătoarea din Slovacia ocupă locul 65 în lume, iar Halep nu a avut-o niciodată ca adversară.

______________________________________

Actualizare 20.20. Simona Halep a câștigat și cel de-al treilea set, cu 6-2.

Actualizare 19.44. Simona Halep a câștigat al doilea set cu 6-1.

Actualizare 19.15. Danielle Rose Collins a câștigat primul set  cu 7-6.

Actualizare 18.33. 3-1 pentru Simona Halep.

Actualizare 18.30. Simona Halep egalează. Scorul este 1-1 în primul set.

Actualizare 18.26. A început meciul. Danielle Rose Collins a câștigat primul game.

Prima adversară pentru favorita numărul 2 este reprezentanta gazdelor, Danielle Rose Collins, beneficiară a unui wild-card.

Meciul trebuia să înceapă la ora 18:00, dar la ora 18:15 jucătoarele nu intraseră încă pe teren.

„Anul trecut nu mă aşteptam să urc în top 10. Îmi doream, însă, să fiu în primele 20. Acum sunt pe locul al doilea şi pot spune că este un sentiment extraordinar. Cred că merit să fiu aici pentru că am câştigat câteva titluri până acum şi meciuri importante. Îmi doresc să continui în acelaşi ritm şi să văd cât de departe pot să ajung”, a declarat jucătoarea de tenis înainte de meci.

Simona Halep o poate depăşi pe Serena Williams dacă va obţine un succes istoric la Flushing Meadows, iar prima clasată în ierarhia mondială nu va depăşi faza optimilor de finală.

Exista însă și un scenariu pesimist pentru Simona Halep - dacă este eliminată în primul tur, poate ajunge cel mai jos pe locul 6 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri