Victorie pentru CSMS Iași de ziua lui Marius Lăcătuș. Rezultate din Liga 2

Data publicării:
242574 242574 lacatus aniversare

Dacă în prima serie mai erau de jucat trei etape, acum rămânând două, în cea de-a doua sâmbătă s-au disputat meciurile penultimei runde.

În Seria I, FC Clinceni a învins pe terenul celor de la ACS Berceni, cu 3-1 și speră în continuare că va fi una dintre cele două echipe care va promova la vară în Liga 1. Ilfovenii vor duce o bătălie în trei, cu CSMS Iași și cu Rapid. 

Giuleștenii au stat în această etapă, în timp ce ieșenii i-au făcut un frumos cadou lui Marius Lăcătuș, la cea de-a 50-a aniversare a fostului mare fotbalist - au învins cu 4-0 pe terenul lanternei Dunărea Galați, scrie digisport.ro.

După retragerea FC Universității Craiova, Olimpia Satu Mare a urcat pe locul 3 în clasament și a luat o opțiune serioasă pentru accederea în play-off. Astfel, Gloria Bistrița a început cu cuțitul la os partida de sâmbătă, cu ASA Târgu Mureș: în cazul în care nu învingea, trupa lui Cristi Coroian ar fi pierdut orice șansă de a termina sezonul regulat între primele șase echipe. 

Bistrițenii s-au ridicat la înălțimea cerințelor și s-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Chițu și Brumă, respectiv Bobby Verdeș.

Derby-ul seriei va fi jucat între primele două clasate - CSM Râmnicu Vâlcea și CSU Craiova, de la ora 19:00, în timp ce confruntarea dintre Mioveni și Olimpia îi poate duce pe sătmăreni în play-off, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. 

Marius Lăcătuș - 50 de ani

Cel poreclit „Fiara” este cel mai titrat fotbalist român şi deţine un record greu de întrecut - 10 titluri de campion în Liga I, toate câştigate în tricoul Stelei. Fostul număr 7 al roş-albaştrilor şi-a trecut în palmares şi cel mai important trofeu european - Cupa Campionilor în 1986, dar şi Supercupa Europei.

La echipa naţională, Lăcătuş a adunat 84 de selecţii şi a dat 13 goluri. S-a retras din activitatea de fotbalist în 2000, iar de atunci a devenit antrenor. Actualul tehnician de la CSMS Iaşi a primit felicitari chiar si din partea rivalilor de-o viaţă de la Dinamo.

Rezultatele de sâmbătă: 

Seria I

Rapid Suceava - Farul Constanţa 3-0
Au marcat: Negru (40), Sumanariu (83), D. Bălan (86)

Dunărea Galaţi - CSMS Iaşi 0-4 
Vișa (41), Pălimaru (69, 74, 77) 

ACS Berceni - FC Clinceni 1-3 
Bădăuță (41) / I. Roșu (2, 45), Artiom Karamyan (78)

Gloria Buzău - CF Brăila 0-0

Unirea Tărlungeni - SC Bacău 1-1 
Elek (2) / Cl. Tudor (77)

Seria a II-a

Gloria Bistriţa - ASA Târgu Mureş 2-1 
Chițu (44), Brumă (75) / B. Verdeș (88)

FC Bihor - Minerul Motru 2-1 
Pascariu (41), Lukacs (45) / Trifu (90)

UTA - FC Olt Slatina 2-3 
Monac (23), O. Popescu (50) / Ignea (7, 60), Pavel (42), 

Mioveni - Olimpia Satu Mare - de la ora 16:00

CSM Râmnicu Vâlcea - CSU Craiova - de la ora 17:00

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri