VIDEO. Fernando Alonso a scăpat nevătămat după un accident violent la Melbourne

Data publicării:
576858 576858 alonso1

 

Marele Premiu al Australiei a fost oprit cu steagul roşu, în turul 18, după o coliziune puternică între monopostul McLaren-Honda pilotat Alonso şi maşina Haas a mexicanului Esteban Gutierrez, accident soldat din fericire numai cu avarii.

Gutierrez a frânat mai devreme înaintea unui viraj, iar Alonso a lovit cu roata dreapta faţă maşina din faţa lui.

Monopostul McLaren a ricoşat în zidul de beton din stânga pistei, apoi a fost proiectat  în partea opusă, lovind marginea din dreapta a circuitului după ce s-a rotit de două ori în aer.

Maşina spaniolului a fost distrusă aproape în totalitate, însă Alonso a ieşti singur din ea, şchiopătând uşor.

După accident, safety car-ul a ieşit pe pistă, apoi comisarii FIA au decis întreruperea cursei. Piloţii au mers la boxe, în aşteptarea unui nou start. Lider în momentul opririi era Sebastian Vettel (Ferrari).

Nico Rosberg a câştigat, în direct la Digi Sport 1, prima etapă din noua stagiune de Formula 1. Plecat al doilea de pe grila de start, germanul s-a impus categoric, în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Deşi a reuşit pole-position-ul, campionul en-titre a sosit abia al doilea, după o luptă pasionantă cu Sebastian Vettel (Ferrari). Acesta din urmă a sperat la a doua treaptă a podiumului până în ultimul moment, însă cu două tururi înainte de final a frânat violent şi a ieşit pentru câteva sute de metri în decor. A revenit, însă, şi a obţinut un loc trei meritat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri